Tafeltennissers Veenland veel te sterk voor NSV

Afgelopen vrijdag stond de derde competitiewedstrijd in de eerste klasse op het programma voor de tafeltennissers van Veenland 1. Na een goede 4-1 winst in de eerste wedstrijd tegen UTTC werden Fabian Veerhuis en Joost van Roon vorige week weer met beide benen op de grond gezet na een 4-1 verliespartij tegen SVE.

De uitwedstrijd tegen NSV uit Nieuwegein is een bijzondere wedstrijd. Vooral omdat het op een boerderij wordt gespeeld en niet in een traditionele gymzaal. Het lage plafond, de houten vloer en de krappe ruimtes maken het spelen daar bijzonder en dat maakt het uitdagend.

Fabian trapte de eerste set af tegen Stan. Een wedstrijd die eigenlijk nooit een wedstrijd zou worden. De eerste game kon Stan het enigszins bijbenen met een 8-11 verlies, maar in de tweede en derde game was Fabian duidelijk de betere met tweemaal 3-11.

De tweede set tussen Joost en Jeroen beloofde spannender te worden. Joost begon de wedstrijd goed met een 8-11 game winst, maar daarna begon Jeroen een stuk sterker te spelen. In de tweede game won hij met mooi aanvalsspel: 11-5. Het leek erop dat het een spannende partij ging worden, maar niets bleek minder waar toen Joost een tandje erbij zette en de derde en vierde game simpel naar zich toetrok: 0-2 voor Veenland.

Na deze twee set winsten werd vervolgens de dubbel gespeeld. In de eerste game maakte Fabian iets te veel foutjes, waardoor de mannen van Veenland de hele game achter de feiten aanliepen. Na een 10-7 achterstand ging het beter lopen en kon de achterstand omgezet worden in een 12-14 game winst. Vervolgens werd het juiste ritme gevonden en konden Joost en Fabian de tweede en derde game simpel naar zich toetrekken.

De vierde set was Joost tegen Stan. Ook hier bleek het niveauverschil te groot. Zonder zich te veel in te spannen trok Joost de wedstrijd in drie games naar hem toe en zette Veenland op een comfortabele 0-4 voorsprong.

De laatste set tussen Fabian en Jeroen zou de spannendste worden. In de eerste game bouwde Jeroen snel een voorspong op die hij niet meer uit handen zou geven: 11-6. In de tweede game ging het bij Fabian wat beter lopen en door het aanvalsspel van Jeroen te ontregelen kon hij de game met 7-11 winnen. De belangrijke derde game was een bijzondere game: Fabian kwam snel voor met 0-6, maar Jeroen kon het tij keren en kwam 8-6 voor. Vervolgens was het weer de beurt aan Fabian en kon de game nipt met 9-11 winnen. De vierde game was een kopie van de eerste game en deze was overduidelijk voor Jeroen: 11-4. De laatste game beloofde een echte thriller te worden. Fabian nam snel de leiding en dacht met een 5-9 voorsprong de overwinning binnen te hebben. Niets bleek minder waar toen Jeroen de achterstand omboog in een 10-9 voorsprong en op setpoint kwam. Vervolgens maakte Jeroen 3 fouten op een rij en kon Fabian na een tiebreak de 0-5 overwinning voor Veenland op het scorebord zetten.

Voor NSV zal het lastig zijn om niet op de laatste plaats te eindigen dit seizoen. Voor Veenland ligt alles nog open. Belangrijk is om niet op de onderste twee plaatsen te eindigen. Momenteel staan ze op een tweede plaats met twee punten achter favoriet SVE en is er een klein gaatje geslagen met de middenmoot. Over twee weken staat de streekderby tegen WIK uit Kockengen op het programma.