Veenland turnsters turnen eerste wedstrijd sinds twee jaar.

 

 

Zaterdag 12 maart werd in Amersfoort na 2 jaar weer een wedstrijd gehouden. Best wel zenuwachtig reden we er naar toe.

In de eerste ronde turnden Izzy, Lisa, Kirsten, Bloem en Eloise kon helaas niet meedoen vanwege een val van de schommel.  Ze begonnen super goed op sprong. Bloem werd 2de op dit toestel. Daarna door naar brug. Kirsten liep hier twee blaren op maar turnde toch haar oefening door en Lisa was blij dat haar buikdraai goed ging. Izzy turnde zich naar het hoogste cijfer. Op de balk allemaal mooie handstanden en dit werd ook beloond. Bloem werd 2de . Vandaag voor het eerst een vrije oefening op muziek en wat deden ze het goed. Uiteindelijk werd Izzy 1ste , Bloem 2de, Lisa 10de en Kirsten 12de.

In de tweede ronde moest Demi bij de junioren. Demi begon op brug en dacht ik doe het gelijk goed en ze scoorde dan ook het hoogste cijfer. Door naar balk helaas met de radslag viel ze eraf, op vloer een prima oefening met een mooie salto alleen waar was die radslag nou gebleven….. dat kosten helaas wat puntjes. Op naar sprong, voor de eerste keer met plank en het werden twee mooie overslagen. Demi belanden net naast de medailles op een mooie 6de plaats.

Dan in de derde ronde de terug keer van Sascha na 5 jaar weer een wedstrijd. Verleden week nog corona en nu toch turnen. Het duurde helaas maar een paar sec. Op vloer landen ze verkeerd met de arabier op haar enkel en dat was einde wedstrijd. Met een mooi ei op haar enkel ging ze naar huis. Kimberly en Jasmijn turnde gelukkig wel een hele oefening op vloer en werden allebei 1ste .  Op de sprong zagen we een mooie half in half uit van Jasmijn en een overslag van Kimberly. Door naar de brug, Jasmijn turnt nog niet alle eisen maar turnde zo netjes dat ze toch mooie punten behaalde. Kimberly turnde achterelkaar door haar oefening en werd hier ook 1ste.  Dan als laatste de balk. De zenuwen gierden in het rond , Kimberly turnde een stabiele oefening zodat ze zelfs met een val  met handstanddoorrollen  nog 2de werd. Jasmijn begon een beetje wiebelig maar toen ze met de radslag stond als een huis ging de rest zonder problemen en ze werd tot haar eigen verbazing 1ste op balk.

Kimberly werd op de meerkamp 1ste en Jasmijn met 0.1 punt verschil op nummer 1 werd 2de.

Tanja bedankt voor het jureren de hele dag en we gaan weer lekker verder oefenen en de puntjes op de i zetten.

 

 

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.veenland.nl/nieuws/gymnastiek-nieuws/veenland-turnsters-turnen-eerste-wedstrijd-sinds-twee-jaar/