Veenland turnsters turnen uitstekende wedstrijd!

 

Aster eerste en Zjoske derde

Zaterdag 26 maart was het de beurt aan de middenbouw turnsters. Voor Aster en Vera hun allereerste wedstrijd en voor Zjoske en Helena hun eerste wedstrijd sinds 2 jaar.

Ze begonnen op sprong met mooie zweefrollen en handstandplatvallen. Helena sprong zelfs een salto. Zjoske werd op sprong 2de.

Daarna door naar hun lievelingstoestel de brug. Met hoge zwaaien en keurige rechte benen werd Vera 1ste en  Zjoske 2de op dit toestel. Er kwamen zelfs complimenten van de jury hoe netjes ze het deden.  Daarna de gevreesde balk. Donderdag nog hard geoefend op de koprol maar het blijft een vervelend element.  Helaas viel iedereen een keer van de balk maar uiteindelijk deden ze de rest van de oefening zo netjes dat ze toch mooie cijfers haalden. Aster werd zelfs 2de.

Dan alweer het laatste toestel de vloer. Vera raakt een beetje in de war en deed twee keer de handstand, Helena turnde een deel van haar oefening buiten de mat maar de jury was coulant.  Zjoske turnde een keurige oefening en Aster deed dit zelfs het beste van iedereen.

Bij de prijsuitreiking bleek Aster samen met een andere turnster gedeeltelijk 1ste te zijn en daardoor werd Zjoske 3de maar met een zilveren rand. Helena werd 7de en Vera 8 ste.

Knap gedaan alle vier de turnsters bij de eerste 10 en ook al plaatsen verdiend voor de toestelfinale.  Wij zijn super trots.

 

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.veenland.nl/nieuws/gymnastiek-nieuws/veenland-turnsters-turnen-uitstekende-wedstrijd/