Gymnastiek

Welkom op de pagina van Veenland Gymnastiek!

Is uw dochter of zoon ook een meisje of jongen die thuis constant op zijn handen staat of op het schoolplein aan de klimrekken hangt? Dan is Gymnastiek/Turnen misschien wel iets voor hem of haar! Gymnastiek is uitstekend voor de motorische ontwikkeling van uw zoon of dochter.

Bij Veenland gym of turn je op je eigen niveau, bij ons is het plezier in bewegen het allerbelangrijkste. Als uw uw zoon of dochter een keertje wil proefdraaien, dan kan dat. Bij Veenland mag je altijd twee keer vrijblijvend meedoen. Klik hier voor een overzicht van de trainingstijden.

Let op: Als je je lidmaatschap wilt opzeggen, wil je dit dan uiterlijk op 1 juni doen? Dit in verband met de groepsindelingen voor het volgende seizoen. Dit is een maand eerder dan op het mutatieformulier is vermeld.

Er zijn 4 soorten lessen bij Veenland.

“Ouder en kind gym”, peuters 1-3 jaar

Hier kunt u gezellig met uw dochter, zoon of kleinkind een uurtje bewegen in de gymzaal. Tijdens deze les komen verschillende vormen van bewegen aan bod.

Zo wordt er gedanst, geklommen over toestellen, gesprongen en veel plezier gemaakt.

“Recreatie gym / turnen meisjes”, een groep vanaf 4/5 jaar (4 jaar in overleg) en een groep vanaf 8/9 jaar

Bij deze lessen turnen we op de toestellen maar er is ook nog ruimte voor spelletjes. We turnen op de balk, lange mat, ongelijke brug en sprong. Bij deze lessen gaan we de uitdaging aan om nieuwe dingen te leren. Bij de recreatie kan je meedoen met verschillende wedstrijden, zoals bij de groepswedstrijd “mini drie- en vierkamp”. Daarnaast is er de recreantenwedstrijd en de onderlinge wedstrijd. Bij deze wedstrijden is plezier en meedoen belangrijker dan winnen. Deze wedstrijden zijn dan ook niet verplicht. Wil je meedoen dan is het verenigingspakje een verplichting en zijn er inschrijfgelden.

Als het blijkt dat uw dochter talent hebt dan kan ze uitgekozen worden om bij de Selectie (zie verder) te gaan turnen. Uw dochter komt dan proeflessen draaien om te kijken of ze het leuk vind en aankan.

“Recreatie gym/turnen jongens”, vanaf 5 jaar

Wilt uw zoon een tweede Epke Zonderland worden? Of is de motoriek van uw zoon niet optimaal? Laat uw zoon dan eens meedoen bij het uurtje gymmen/ turnen van de jongens. Ook de jongens turnen op de toestellen. Er wordt op de gelijke brug, lange mat, rekstok, sprong geturnd. Er is ook tijd om een balspel te doen of trefbal. De jongens doen ook mee met wedstrijden zoals de groepswedstrijd “mini drie- en vierkamp”, recreantenwedstrijd en onderlinge wedstrijd.

Gym en turnen is niet alleen een meisjessport! Dus als uw zoon ook zulke spierballen wil als Epke kom dan turnen / gymmen. De wedstrijdpakken zijn gesponsord door Reve bestrating.

“Selectie turnen meisjes”

Bj de selectie wordt je uitgenodigd door de trainster. Bij de selectie train je twee keer per week en ben je verplicht om met de wedstrijden mee te doen, maar ook hier geldt: meedoen en plezier is belangrijker dan winnen!

Je hebt verschillende niveaus bij de Selectie. Bij Veenland turnen we in divisie 5,6 en 7 en in de D2 en D3. Wilt u meer informatie over deze niveaus kijk dan op de website van de KNGU.

Op de wedstrijden dragen de turnsters een gympakje, broekje en trainingspak. Deze kleding wordt gesponsord door Schaaphuizen V.O.F. Voor de wedstrijden worden deze uitgedeeld.

Wat houden de oefeningen voor de wedstrijden voor Selectie in? Hieronder vind je de filmpjes van de verschillende leeftijdscategorieën per onderdeel. Voor gymnasten tot 12 jaar is er een voorgeschreven oefenstof.

KNGU Voorgeschreven oefenstofSprongBrugBalkVloer.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.veenland.nl/gymnastiek/

Contact Gymnastiek

Commissaris van afdeling Gymnastiek is Aartje Verkaik, telefoon 0297-285980. E-mail Gymnastiek Lid worden? Klik hier.

Contactformulier Afdeling Gymnastiek

Fotoalbum Gymnastiek

Dit is het fotoalbum van afdeling Gymnastiek!