Zilver en brons op 2de voorronde voor Izzy, Kirsten en Kimberly.

 

Zaterdag werd de tweede voorronde gehouden voor de bovenbouw turnsters. Voor Veenland deden mee Izzy, Kirsten en Kimberly.

Kimberly beet het spits af in de eerste ronde. Met 2 mooie overslagen over de pegasus begon ze de wedstrijd goed. Op naar brug, ditmaal de kip er maar uitgelaten en dat was een juiste beslissing. Ze kreeg een mooi cijfer op brug. Op naar de balk, helaas lukte de handstanddoorrollen niet en viel ze er met de handstand vanaf. De rest van de balk turnde ze keurig  Op naar de vloer. Ditmaal geen val met de salto maar nu werd de danspassage afgekeurd dat kostte kostbare puntjes. ( eerste wedstrijd was die wel goedgekeurd)

Met het team eindigde Kimberly op een mooie derde plaats en individueel 17de.

In de 2de ronde turnden Izzy en Kirsten in een ander team als de vorige wedstrijd. Nu met turnsters van Nilo en OKV. Zij begonnen ook goed op sprong. Allebei een mooie overslag. Op brug 2 mooie oefeningen wat met hoge cijfers beloond werd. Op naar de balk, geen val dit keer alleen de sprongen….. die blijven laag.  Op naar de vloer, helaas zag de jury tijdens de danspassage van Izzy de aansluitpas over het hoofd en werd die niet geteld. Dit is wel jammer want dat zijn kostbare punten wat haar ook de regiofinale kan kosten.

Met het team werden ze 2de en individueel waren er veel turnsters met dezelfde scores en werd Kirsten 8ste en Izzy 16de.

SponsorKliks, gratis sponsoren!

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.veenland.nl/nieuws/gymnastiek-nieuws/zilver-en-brons-op-2de-voorronde-voor-izzy-kirsten-en-kimberly/