Veenland turnsters worden 2de en 3de met hun team!

 

 

Zaterdag werd in Amersfoort de laatste voorronde van het seizoen geturnd.

In de eerste ronde mochten Kathelijne, Cataleya, Alex, Jadey, Rosa, Linne en Isabel hun oefeningen laten zien. We begonnen op brug sterk mooie oefeningen met mooie zwaaien en kurbets Op naar de balk . Hier liet Rosa een bijna perfecte oefening zien en werd hier dan ook eerste.                                                                                      Ook de andere lieten mooie zweefstanden , handstanden en koprollen zien. Er waren wel meer zenuwen en meer wiebels helaas. Op de sprong ging het weer keurig met hoge scores. Vorige keer ging de vloer bij iedereen niet heel netjes maar deze keer ging het uitstekend. De boogjes werden goed uitgeduwd en ook de handstanddoorrollen gingen veel beter en dat bleek ook uit de scores.

Met het team werden ze keurig 3de.

In de tweede ronde mocht Sterre. Ze heeft hard geoefend en dat bleek ook wel.  Op sprong ging het met in turnen prima maar dan blijkt het met de wedstrijd toch spannend. De overslag miste een beetje vaart maar toch nog een prima score. Op vloer lukte dit keer de overslag wel en dat toverde een brede lach op haar gezicht. Op brug ging het met in turnen helemaal mis. Ze vloog van de hoge legger met zwaaien , maakte een halve salto met schroef en viel op de valmat op haar knie. Maar gelukkig viel het mee en met behulp van Antoinette en Sabine deed ze het nog een keer en toen ging het wel goed. Ook met de wedstrijd liet ze een keurige oefening zien. Op naar de balk. We werden gewaarschuwd door andere trainsters dat er erg zwaar werd gejureerd. Met een aantal tips deed Sterre het voortreffelijk. Alles werd bij hasr geteld en ze werd dan ook 2de op de balk.

Sterre behaalde met haar team de 2de plaats en individueel werd ze 6de. Dit was een grote sprong naar boven vergeleken met de eerste wedstrijd.

Nu afwachten of het goed genoeg is voor de regiofinale.

 

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.veenland.nl/nieuws/gymnastiek-nieuws/veenland-turnsters-worden-2de-en-3de-met-hun-team/