Veenland turnsters winnen weer medailles op 2de voorronde

 

 

Op zaterdag 10 februari werd de 2de voorronde middenbouw gehouden. Voor Veenland deden in de eerste ronde mee Siënna, Myrthe, Sunday en Chloé in niveau 7.  Ze begonnen goed op sprong met mooie overslagen en arabier tot stand. Op naar de brug , de vorige keer kon Siënna nog geen hele oefeningen maar ze had heel hard geoefend en met een super oefening kreeg ze boven de 10 punten. Ook de andere turnden keurige oefeningen en Myrthe deed het zelfs het beste van iedereen. Op naar de balk , hier had Sunday haar dag en turnde zich naar de eerste plaats en Chloé werd derde. Dan het laatste toestel de vloer, we hadden hard op de loopsprong geoefend en op de handstand en dat werd beloond . iedereen behaalde mooie cijfers. Met het team werden ze eerste en tot onze verbazing werd Myrthe 1ste , Chloé 2de en Sunday 4de en Siënna 10de.

In de tweede ronde turnden Helena en Vera. Zjoske was helaas ziek. Ze hadden niet helemaal hun dag vandaag. Sprong ging nog goed maar op brug lukte helaas  het op hurken niet bij Vera . Helena turnde zich met een mooie oefening naar de 3e plaats. Op balk ging het allemaal een beetje wiebelig en was er bij allebei een val wat veel punten kost. Ze sloten de wedstrijd af met een keurige vrije oefening.  Als team werden ze 4de , Helena werd 10de en Vera 18de.

In de derde ronde de turnsters van niveau 6. Dit zijn Lisa, Sofie, Danique en Ilse.  Ook zij begonnen op sprong en dat ging prima. Ook op de brug mooie cijfers. Door naar de balk , hier en daar een val met de koprol maar goed het ging beter als de vorige wedstrijd. Op de vloer wat slordigheden. Als team werden ze 3de en Danique werd 7de. Ilse 11de , Lisa 12de en Sofie 16de.

Nu afwachten wie er door mag naar de regiofinale en toestelfinale.

 

 

SponsorKliks, gratis sponsoren!

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.veenland.nl/nieuws/gymnastiek-nieuws/veenland-turnsters-winnen-weer-medailles-op-2de-voorronde/