Veenland turnsters Tanja en Julia winnen bronzen medaille

 

Zaterdag 10 februari werd in Amersfoort de tweede voorronde keuze oefenstof gehouden.

Voor Veenland turnde in de tweede ronde Tanja Kamp. Zij begon op brug deze ging niet helemaal vlekkeloos ze haalde maar net de kip en daardoor ging het uitzwaaien niet helemaal zo als het hoorde maar toch nog een 5de plaats. Op naar balk. Hier werd erg streng gejureerd maar gelukkig bij allemaal en hier een 3de plaats. Tanja ging lekker door op vloer en daar ook een 3de plek. Op naar sprong hier verliest ze veel punten doordat ze met de trampoline springt maar uiteindelijk mocht ze op het podium een bronzen medaille in ontvangst nemen.

In de vierde ronde mochten Demi Hettema, Jasmijn Dinant en Julia Schröder turnen. Ook hun begonnen op brug. Ze turnden alle drie een mooie oefening. Julia werd 1ste , Jasmijn 4de. Op naar de balk. Alle drie turnde ze een stabiele oefening met mooie handstanden voor Jasmijn en Demi. Julia turnde een mooie radslag op de balk en werd 3de.  Op vloer was Julia even de oefening vergeten maar ze turnde gelukkig netjes verder. Jasmijn turnde vandaag voor het eerst de losse radslag en dat ging uitstekend. Ook op sprong mooie overslagen. Julia bleek de bronzen medaille gewonnen te hebben, Jasmijn werd uitstekend 6de en Demi werd 17de.

In de laatste ronde turnden Nora Diederiks en Sascha Stam. Kimberly Moeliker kon helaas door een blessure niet mee doen vandaag. Sascha kwam te laat omdat zij naar een open dag was geweest maar mocht de sprong nog inhalen. Zij begon bij brug en helaas ging dat vandaag niet helemaal goed. Zij haalde de kip net niet en daardoor zwaaide ze heel vreemd uit maar wist er toch nog een salto uit te persen. Daarna gauw naar sprong en ook dat ging niet helemaal zo als het moest Sascha ging er na een sprong bij zitten maar door haar moeilijkheidswaarde werd ze toch nog 1ste op sprong. Helaas werd op de balk een sprongserie niet geteld en dat kost puntjes. Op vloer een prima oefening. Helaas vandaag geen medaille voor Sascha zij werd 9de.

Op de andere baan turnde Nora. Ook zij begon op brug. Nora turnde een mooie oefening met een salto af. Op de balk dit keer niet de oefening kwijt. Nora turnde een mooie handstand en ook hier een salto af. Helaas op de vloer ging het helemaal mis. Met in turnen prachtige arabier flikflak maar in de wedstrijd ging die mis en daardoor raakte Nora een beetje de kluts kwijt en vergat dingen in haar oefening wat haar 4 punten aftrek opleverde. Maar met twee mooie overslagen sloot Nora de wedstrijd goed af. Zij werd 27ste. Nu op naar de regiofinale en de toestelfinale.

 

 

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.veenland.nl/nieuws/gymnastiek-nieuws/veenland-turnsters-tanja-en-julia-winnen-bronzen-medaille/