Leya, Mette en Danae winnen medaille op tweede voorronde

 

Veenland turnsters Leya, Mette en Danae winnen medaille op voorronde.

 

Zaterdag 10 maart was de tweede “thuiswedstrijd” in de Willisstee voor de Veenland turnsters.

In de eerste ronde mochten de pre-instappers Demi, Jessy en Sammie hun wedstrijd turnen.

Ze begonnen ijzersterk op sprong. Demi sprong naar de derde plek op dit toestel. Op naar de brug hier ook mooie oefeningen. Op de balk mooie strakke oefeningen en iedereen is er op blijven staan. Op de vloer liet Jessy een super oefening zien en werd beloond met het derde hoogste cijfer op dit toestel. Demi was 4de in de tussenstand maar helaas nadat iedereen was geweest  werd ze 7de net buiten de medailles, Jessy en Sammie deelde samen de 18de plaats.

 

Emma turnde haar wedstrijd in de tweede ronde. Emma begon met een mooie vloer oefening en daarna op sprong met een goede overslag over de kast. Op brug ook een mooie oefening en op balk werd er dit keer niet vergeten alleen helaas viel ze met de opsprong eraf en ook de koprol ging niet helemaal goed. Met een mooie 17de plaats van de 32 turnsters kan Emma terug kijken op een mooie wedstrijd.

 

In de derde ronde turnden we op 2 banen tegelijk. Izzy, Danae, Kirsten, Noa en Jara begonnen hun wedstrijd ook op sprong.  Izzy werd 4de op dit toestel. Op de brug  mooie oefeningen en Danae scoorde op dit toestel de 4de plaats. Op naar de balk. Helaas werd het een “ ik vergeet mijn oefening “dag. Achter elkaar vergaten ze wel iets op de balk en dat heeft veel puntjes gekost. Op naar de vloer hier werden geen fouten gemaakt, Danae werd zelfs 2de en werd  totaal 10de of toch 7de??? Er bleek een fout gemaakt te zijn en daardoor schoof ze op naar de 7de plaats en krijgt alsnog een medaille, Izzy 23ste,  Jara 26ste, Kirsten en Noa 28ste.

 

In de laatste ronde turnden Megan , Roos en Marit. Ze turnden een stabiele wedstrijd. Mooie sprongen en op brug turnde Roos een mooie oefening en werd daar 5de.  Op vloer hier en daar een foutje en dat kost puntjes. Op balk lukte de koprol niet helemaal bij sommige maar de rest van de oefening ging keurig. Roos werd keurig 10de, Marit 13de en Megan 14de.

Al met al een drukke maar gezellig wedstrijd.

 

 

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.veenland.nl/nieuws/gymnastiek-nieuws/leya-mette-en-danae-winnen-medaille-op-tweede-voorronde/