5x goud, 1x zilver en 1x brons voor Veenland tijdens mini drie en vierkamp

 

8 FINALE PLAATSEN VOOR VEENLAND TIJDENS MINI DRIE EN VIERKAMP

 

Op zaterdag 3-2 werd in de Willisstee de mini drie en vierkamp gehouden. Voor de Veenland turners en turnsters een thuis wedstrijd. Er deden dit keer maar liefst 9 teams van Veenland mee. 3 jongens groepen en 6 meisjes groepen.

De jongens mochten als eerste laten zien wat ze konden. Hier en daar werd er de oefenstof vergeten en stil staan in een rij is nog wat lastig, maar ze hadden een plezier en deden goed hun best. Helaas is het nog steeds dat er weinig jongens bij andere verenigingen turnen en daardoor is er weinig tegenstand. Wij zijn dan ook best trots dat wij nog zoveel jongens hebben die turnen. Bij de prijsuitreiking kreeg Veenland 1: Cas , Maxim, Boaz en Loek een gouden medaille omgehangen. Ook Veenland 3: Bas, Senna, Roan en Dave kregen de gouden medaille. Veenland 2: Seppe, Joey, Joah en Mans kreeg een mooie zilveren medaille.

Daarna was het de beurt aan de meisjes. Voor sommige was het hun eerste wedstrijd en de zenuwen waren ook duidelijk aanwezig. Er werd netjes geturnd en iedereen deed zijn best en er was ook veel plezier , nou ja de juf en het jurylid kregen de slappe lach waardoor de handstand op de vloer over moest omdat de jury het niet goed gezien had.

Bij de prijsuitreiking bleek Veenland 8 : Mandy, Dorinthe, Femke, Jente, Anna en Charlotte op een hele mooie 1ste  plaats te staan. Dit kwam voornamelijk door hele strakke oefeningen op mat en balk.

Ook de senioren turnsters Rosanne, Eva, Marika, Iris, Ilse en Jackie mochten plaats nemen op de 1ste plaats. Als laatste mochten de allerjongste turnsters, Joëlle, Sophie, Fenna en Alix op de  1ste  plaats gaan staan.

Veenland 4 Maura, Elize, Marit, Jolieke, en Vera deden voor het eerst mee met de vierkamp en dat zijn toch weer moeilijkere oefeningen , maar ze deden dit keurig en kregen de bronzen medaille voor een mooie 3de plek.

 

Helaas viel Veenland 7 met Rosa, Rosanne, Sofie, Iris, Jasmijn en Malak net buiten de medailles maar met hun 4de plaats hebben zij zich wel geplaatst voor de finale. Veenland 6 werd 9de in een deelnemersveld van 17 ook een prima prestatie. Uiteindelijk zijn er van de 9 ploegen 8 ploegen door naar de finale en daar kunnen we trots op zijn. Natuurlijk bedanken we Samantha en Kimberly en Marijke voor het jureren want zonder jurylid geen wedstrijd.

 

 

 

 

SponsorKliks, gratis sponsoren!

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.veenland.nl/nieuws/gymnastiek-nieuws/5x-goud-1x-zilver-en-1x-brons-veenland-tijdens-mini-drie-en-vierkamp/