Veenland turnsters presteren uitstekend op eerste voorronde!

 

Zaterdag 13 januari werd in de Willisstee de eerste voorronde van het seizoen gehouden. Het beloofde een drukke dag te worden. Er werd op drie banen tegelijk geturnd.

 

In de eerste ronde turnde Emma. Emma heeft een flink aantal weken niet kunnen trainen door een enkel blessure. Emma turnde een stabiele wedstrijd en vergat dit keer geen onderdelen. In de tussenstand bleek ze op een mooie vierde plaats te staan. Helaas was de tweede groep erg sterk en Emma werd uiteindelijk 14de.

 

In de tweede ronde de jongste turnsters van Veenland, Sammie, Jessy en Demi. Ze begonnen op sprong uitstekend en van de zenuwen was niet heel veel te merken. Helaas op vloer ging het mis met Jessy ze ging door haar enkel maar Jessy liet zich niet kennen en maakte haar oefening af. Op balk nam Demi de sneltrein naar Utrecht. Ze vloog over de balk en daardoor ging het niet overal even netjes.  Sammie turnde op balk een strakke oefening en werd op dit toestel 3de. Uiteindelijk bij de prijsuitreiking kreeg Sammie een medaille voor een mooie 4de plaats. Demi werd 11de en Jessy 23ste.

 

In de volgende ronde begonnen Leya en Mette met een uitstekende balkoefening. 3de en 6de op dit toestel. Ook op vloer mooie oefeningen. Op naar sprong het favoriete onderdeel van Leya en ook nu sprong ze zich naar de 1ste plaats. Op brug ging ook alles naar wens en Leya kreeg een mooie bronzen medaille. Helaas voor Mette kwam ze op de 6de plaats en kreeg tot nummer 5 een medaille.

 

In de laatste ronde turnde maar liefst 8 turnsters van Veenland. In de ene baan turnde Danae, Kirsten, Noa, Izzy en Jara. In een ijzersterk deelnemers veld van 43 turnsters turnde ze een prima wedstrijd. Hier en daar een paar slordigheden , kromme benen, sprongen niet hoog genoeg op de balk en dat kost puntjes. Maar ook hele mooie elementen hebben we gezien. Mooie hoge zwaaien op brug, op hurken streksprong af, overslagen op vloer. Uiteindelijk kreeg Danae een medaille voor een mooie 5de plaats. Izzy werd 17de, Kirsten 23ste , Noa 24ste en Jara 33 ste. Op de andere baan turnde Roos, Megan en Marit. Voor Marit haar eerste wedstrijd dus heel spannend. Marit turnde een uitstekende wedstrijd. Een super mooie zweefrol op sprong en hele mooie zwaaien op brug. Marit werd 14de. Roos vergat helaas een onderdeel op balk, maar dat kwam vast door de koprol. Slapeloze nachten…..een bonzend hart voordat ze begon, maar Roos turnde een prachtige koprol.  Op sprong  een hele mooie handstand platval met rechte benen. Op brug een uitstekende oefening en dit werd beloond met een mooie 2de plaats op brug. Roos werd 10de. Megan viel helaas bij de balk met de opsprong , maar Megan turnde verder een stabiele wedstrijd en werd 15de.

 

Wij kijken terug op een uitstekende wedstrijd en willen onze juryleden Marijke en Celine bedanken en natuurlijk Sabine die ondanks dat ze ziek was toch de laatste ronde kwam om de turnsters te begeleiden. Nu doortrainen voor de wedstrijd op 10 maart weer in de Willisstee.

 

 

SponsorKliks, gratis sponsoren!

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.veenland.nl/nieuws/gymnastiek-nieuws/veenland-turnsters-presteren-uitstekend-op-eerste-voorronde/