Veenland turnster Julia wint gouden medaille!!

 

 

 

Op zaterdag werd in Amersfoort de tweede voorronde voor de turnsters van div 5 gehouden.

Voor Veenland deden mee Jasmijn, Julia en Kimberly.

Jasmijn en Julia begonnen hun wedstrijd op sprong. Met twee mooie sprongen half in half uit begonnen ze de wedstrijd ijzersterk, Jasmijn werd 1ste en Julia 2de op dit toestel.

Op naar de brug Julia haar favoriete toestel en dit bleek ook met een super oefening werd ze hier 1ste. Ook Jasmijn turnde een mooie 4 de plaats op brug. Door naar de balk, helaas ging Jasmijn er met de radslag af en dat waren kostbare punten. Julia turnde een stabiele oefening alleen de juryleden hadden niet de juiste bril op ze hadden een draai niet gezien van Julia en dat kosten haar een half punt. Desondanks was ze nog tweede op dit toestel. Op naar vloer . we hadden de oefeningen hier en daar aangepast en dat pakte goed uit de cijfers waren hoger dan de eerste wedstrijd. Jasmijn behaalde op vloer een mooie 3de plaats. Uiteindelijk mocht Julia op het hoogste podiumplekje gaan staan en kreeg de gouden medaille. Helaas voor Jasmijn was de vervelende plaats 4 voor haar maar wel super goed gedaan.

Daarna de beurt aan Kimberly. De eerste wedstrijd moest ze de wedstrijd staken na een vervelende val op vloer. Ze stond toen eerste dus nu revanche maar er waren nu minder afmeldingen dus het werd spannend.

Kimberly begon ook sterk op vloer. Daarna op naar brug hier een prachtige oefening met een klein foutje  na met haar op zwaai die was te laag maar ze werd toch 1ste op dit toestel. Daarna op naar de balk. Ook vandaag een schitterende handstand doorrol op de balk . dat leverde haar veel complimenten op en een mooie 4de plaats. Daarna de vloer waar het de vorige keer misging. Dit keer geen flick flack en dat betekende een  aftrek maar door slimme combinaties te maken met sprongen konden we dit puntverlies enigszins compenseren. Kimberly turnde zich naar een mooie bronzen medaille voor de 4de plek.

Alle drie de turnsters zijn door naar de regiofinale. Super trots.

SponsorKliks, gratis sponsoren!

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.veenland.nl/nieuws/gymnastiek-nieuws/veenland-turnsters-julia-wint-gouden-medaille/