Veenland turnster Sophie wint bronzen medaille!

Zaterdag 1 februari reden we in alle vroegte richting Amersfoort voor derde voorronde.

Het beloofde een lange dag te worden. Voor Veenland turnden in de eerste ronde Sophie en Bloem. Voor allebei hun eerste wedstrijd op dit niveau.

Sophie turnde bij de instap d3 . ze moest beginnen op balk en dat was lastig. Door de zenuwen wist ze de oefening niet meer maar gelukkig werkte ze wel heel strak. Na dit lastige begin was Sophie de zenuwen kwijt en turnde ze hele mooie oefeningen op de andere toestellen en daardoor mocht ze mooie bronzen medaille in ontvangst nemen.Bloem was ook erg zenuwachtig. Ze turnde een prima wedstrijd en de overslag over de kast ging super! Bloem werd 15de.

In de tweede ronde turnden Izzy, Noa, Kirsten, Lisa en Mette hun wedstrijd. Helaas was het geen gelukkige wedstrijd voor deze dames. Hier en daar werden er fouten gemaakt, geweigerd met sprong. Izzy werd 15de , Mette 9de, Kirsten 23ste, Noa25ste en Lisa 28ste.

Daarna was het de beurt aan Emma en Jasmijn en Sofie. Helaas was voor Jasmijn de wedstrijd na 1 toestel over. Ze kreeg te veel last van haar blessure. Emma turnde een prima wedstrijd. Helaas door een fout in haar vrije oefening telde een element niet en raakte ze puntjes kwijt en op brug viel ze helaas met ophurken . Op balk en sprong ging het uitstekend en werd ze 2de op deze toestellen. Emma werd keurig 5de.  Sofie turnde een stabiele wedstrijd. Op balk erg zenuwachtig waardoor er hier en daar wankelingen waren maar ze herstelde zich prima op brug en vloer en op sprong 2 mooie overslagen. Sofie werd 11de.

In de laatste ronde was Demi aan de beurt. Ook bij Demi verliepen de brug en  de balk niet vlekkeloos. Op vloer liet Demi een mooie oefening zien met een mooie salto voorover. Demi werd uiteindelijk 8ste.

We gaan hard trainen om de foutjes eruit te halen , ik wil de juryleden Marijke en Kimberly bedanken en Antoinette voor haar hulp.

 

SponsorKliks, gratis sponsoren!

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.veenland.nl/nieuws/gymnastiek-nieuws/veenland-turnster-sophie-wint-bronzen-medaille/