Turners en turnsters succesvol op mini drie en vierkamp!

Op zaterdag werd door Veenland en Beo de mini drie en vierkamp georganiseerd in de Willisstee in Wilnis. Meer dan 200 kinderen kwamen strijden om de medailles.

Voor Veenland deden er 7 ploegen mee. Als eerste begonnen bij de jongens  de jongste turners Jens en Deveaughn. Voor hun de eerste keer en ze deden verschrikkelijk hun best. Sommige oefeningen waren nog best moeilijk maar ze waren heel blij met hun mooie zilveren medaille.

Ook de meisjes Berivan, Vera, Ilse en Thamar was het hun eerste wedstrijd en dat si best spannend. Ook hier werden er mooie oefeningen geturnd en dat werd beloond met een hele mooie 5de plaats.

In de tweede ronde twee jongens ploegen. Jay, Dave en Maxim deden het uitstekend op sprong , brug en vloer daar waren ze de beste. Op rek werden veel foutjes gemaakt. Ze kregen een mooie zilveren medaille omgehangen.

Tegelijkertijd turnde Luuk, Joas en Timo hun wedstrijd. Helaas kon Joey door een operatie niet meedoen maar hij kwam wel gezellig kijken.  Met hoge sprongen op de trampoline ( Luuk kreeg zelfs een compliment voor zijn spagaatsprong van de jury) mooie oefeningen op brug gelijk en vloer kregen ze de gouden medaille omgehangen.

Daarna was het de beurt aan Zoë, Deborah, Dominique en Yfke. Wat deden deze turnsters het geweldig. Met mooie oefeningen op brug en vloer en balk lieten ze iedereen achter zich en werden eerste!

In de middag de beurt aan de pupillen. Als eerste Dewi, Esmee, Lotte, Jolieke, Joelle en Elize. Op brug moest er hier en daar een handje geholpen worden en dat kost puntjes, op sprong mooie hoge sprongen, strakke oefeningen op balk en op vloer gelukkig niemand die viel met de handstand. Hierdoor turnde ze zich naar een mooie 5de plaats en een plaats in de finale.

De andere groep bestaande uit Dorinthe, Femke, Maura, Anna, Marit en Jente begon super goed op brug (1ste)  Op balk werden er helaas zweefstanden afgekeurd omdat ze geen 2 seconde waren en dat waren kostbare puntjes bleek later. Op vloer ging het super goed en ook met sprong ging het uitstekend met als slot een hele mooi salto van Femke. Bij de prijsuitreiking bleek dat ze op 0,1 de gouden medaille gemist hadden. Misschien revanche bij de finale.

We kijken super trots terug op deze resultaten, het was een gezellige wedstrijd en iedereen heeft super goed zijn best gedaan. Dank aan de juryleden Marijke, Antoinette en Celine.

We gaan weer hard oefenen voor de finale op 28 maart.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.veenland.nl/nieuws/gymnastiek-nieuws/turners-en-turnster-succesvol-op-mini-drie-en-vierkamp/