Veenland turnsters doen het prima op eerste voorronde

Op zaterdag 11 januari werd in Amersfoort de eerste voorronde gehouden voor de D2 en D3 turnsters.

In de eerste ronde turnde Noa haar wedstrijd. Ze begon goed op vloer , sprong en brug. Als laatste de balk. We wisten dat ze 1ste stond in de tussenstand dus de koprol toch maar niet gedaan als bonus. Helaas ging het ophurken niet helemaal goed maar in de tussenstand stond ze toch nog 2de. Door de vele deelnemers was er nog een hele groep turnsters in de volgende ronde en helaas was dit een sterke groep. Uiteindelijk werd Noa 13de.

In ronde 2 turnde Fenna , Xaviera en Loïse. Voor de laatste twee hun eerste wedstrijd. Ze begonnen goed op sprong en ook brug was geen probleem. Op de balk werden foutjes gemaakt en dat kost puntjes. Op vloer weer mooie oefeningen. In een sterk deelnemers veld met maar liefst 40 deelnemers werd Fenna 26ste, Xaviera 29 ste en Loïse 35ste.

In ronde 3 de jongste turnsters Helena en Zjoske. Ze hadden er allebei heel veel zin in.Ze mochten beginnen op balk. Helena  turnde zo strakke oefening dat ze het hoogste cijfer had. Ook Zjoske deed het fantastisch op balk met het 3de cijfer. Op naar de vloer , helaas viel Helena met de handstand maar liet verder een keurige oefening zien. Zjoske turnde een voorzichtige handstand wat ook puntjes kosten omdat die niet hoog genoeg was. Op sprong blesseerde Helena zich na de eerste sprong maar ze ging toch door. Ook Zjoske sprong een mooie handstandplatval. Op naar brug met een mooie oefening sloten ze hun eerste wedstrijd af. Zjoske werd 7de en Helena 9de. Top gedaan!.

In de laatste ronde mocht Eloise turnen. Verleden jaar D3 nu een stapje hoger D2.Ze begon op balk en de oefening onthouden is een klein probleempje bij Eloïse maar ze deed het vandaag uitstekend. Op naar de vloer en ook hier nu een prachtige oefening. Toen de sprong oei wat zagen we ipv handstandplatvallen over de kast moest Eloïse een overslag over de kast maken. Foutje van de juf….. maar geen probleem Eloïse doet het gewoon. Super trots op haar. Als laatste de brug en met een mooie oefening sloot Eloïse de wedstrijd af met een 8ste plaats in een deelnemersveld van 32.

Met een trots gevoel reden we na een lange wedstrijd dag naar huis

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.veenland.nl/nieuws/gymnastiek-nieuws/veenland-turnsters-doen-het-prima-op-eerste-voorronde/