Veenland turnsters winnen 3x goud op teamwedstrijd

Zaterdag werd het wedstrijdseizoen geopend met de teamwedstrijd. Een team bestaat uit 5 turnsters, waarvan er 4 turnen en de 3 beste resultaten tellen.  Voor Veenland deden er 4 teams mee.

De turnsters van de D3  Zjoske, Noa, Mette, Bloem, en Sophie mochten beginnen. 4 van deze turnsters doen voor het eerst mee met selectie wedstrijden en dat kon je ook merken aan de zenuwen voor de wedstrijd. Ze moesten ook nog beginnen op balk maar ze deden het geweldig. Noa turnde zich naar het hoogste cijfer!  Op naar vloer. Sophie draaide een super oefeningen en die werd beloond met een mooie 14,200, maar ook de andere turnster deden het geweldig. Mette deed voor het eerst een overslag en die ging uitstekend.  Op naar sprong. Voor Zjoske een lastig onderdeel want als je nog zo klein bent en dan handstandplatvallen op een verhoogd vlak dat valt echt niet mee. Maar bij ze liet zien dat ze het echt wel kan. Mette sprong zich met 13.650 naar het derde hoogste cijfer. Het laatste toestel de brug.  Zjoske liet een mooie oefening zien, ze mag dan wel de kleinste van alle turnsters geweest zijn maar ze turnde toch maar even het hoogste cijfer!!!! Bloem zag op tegen de brug maar het ophurken lukte en ze liet een mooie oefening zien . Bij de prijsuitreiking mochten ze op de 1ste paats gaan staan . Super gedaan!

Het tweede team was de D2. Dit waren  Izzy, Noa, Eloise, Kirsten en Fenna. Ze starten ook op balk. Hier en daar een val maar met cijfers ruim boven de 12 een goed begin.  Op naar vloer ook hier was het probleem het doen van de oefening in de juiste volgorde. Ook hier en daar wat slordigheden. Noa turnde zich op vloer naar het derde cijfer. Op sprong ging het uitstekend er werden mooie sprongen gedaan. Op naar brug. Hier werden een paar foutjes gemaakt en dat kosten veel punten. Uiteindelijk werd dit team 7de.

In de laatste ronde twee teams . Een team turnde in supplement F dit waren Kimberly , Jasmijn en Julia. Doordat ze maar met drie turnster waren telde bij hun elk cijfer.

Ze begonnen op balk. Kimberly deed voor het eerst een handstanddoorrol en hoe ! prachtig was die. Ook Julia en Jasmijn turnde een mooie oefening waardoor ze gelijk op 2 punten voorsprong stonden na 1 toestel. Op naar vloer. Ze hadden zelf hele mooie oefeningen gemaakt en dat bleek ze behaalde mooie cijfers. Jasmijn zelfs het 3de cijfer. Op sprong springen ze nu allemaal met plank en dit is aan de cijfers te zien allemaal ruim boven de 10 punten. Op naar de brug. Ondanks dat ze de brug glad vonden turnden ze toch prima oefeningen. Bij de prijsuitreiking mochten ze met meer dan 2 punten verschil op de hoogste trede gaan staan.

 

In supplement H turnde Sofie, Demi, Emma en van Beo turnde Annebrit mee. Helaas kon Jasmijn niet mee doen vanwege ziekte. Ze begonnen op vloer en deden dit prima. Sofie werd derde . Op naar sprong, geen idee wat er gebeurde maar de zenuwen sloegen toe met in turnen maar toch 3 mooie overslagen. Helaas was na 2 toestellen het gat met nummer 2 al 3,9 punten. Op brug hier en daar een foutje maar ook het andere team maakte foutjes en we liepen 0.500 in.  Nog steeds 3.4 punten verschil. Op naar het laatste toestel. Het andere team begon en die maakte veel fouten op de balk. Doordat de achterstand zo groot was turnde ze vrijuit op de balk met de gedachte we halen het nooit in. Maar Emma, Demi en Sofie bleven op de balk en turnde stabiele oefeningen en wat bleek ze mochten de gouden medaille in ontvangst nemen met een verschil van 0.45!!!. Prima gedaan meiden!. Deze wedstrijd is een uitstekend begin van het seizoen.

 

 

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.veenland.nl/nieuws/gymnastiek-nieuws/veenland-turnsters-winnen-3x-goud-op-teamwedstrijd/