Veenland turnsters in Regiofinale bovenbouw!

 

Zaterdag werd in Amersfoort de regiokampioenschappen voor de bovenbouw turnsters gehouden.

Het beloofde een warme dag te worden maar dankzij een hele grote ventilator en de vele flessen water en een heerlijk ijsje na afloop viel het allemaal wel mee.

In de eerste ronde turnden Kirsten , Izzy en Bloem. Izzy en Bloem begonnen op sprong. Izzy sprong dit keer weer met plank een mooie overslag. Op brug turnde Kirsten een mooie oefening.  Door naar brug voor Izzy en Bloem. Met in turnen kreeg Bloem een blaar die open ging en daarna met de wedstrijd ging een blaar open op haar andere hand. Bloem turnde toch zo goed als mogelijk door. Izzy turnde een mooie oefening en werd tot haar eigen verbazing 1ste op dit toestel. Kirsten ging van brug naar balk en turnde daar een prima oefening. Jury was deze wedstrijd veel strenger dan op de voorronde dus cijfer viel wat tegen.  Izzy en Bloem door naar balk. Ook hier vielen de cijfers tegen maar ze waren zelf tevreden en dat is het belangrijkste en niet gevallen.  Kirsten ging door naar vloer. Eerst ging ze te snel en toen weer te langzaam op haar muziekje maar met wat improvisatie eindigde ze precies gelijk met het muziekje.

Dan het laatste toestel Kirsten ging naar sprong. Niet haar favoriet , maar ze was vast besloten om ook met plank te springen.  De juf ging bij haar staan voor support bij de aanloop. Dat hielp bij de tweede aanloop sprong ze een mooie overslag er over heen. Een overwinning op haar zelf en een trotse juf. Izzy en Bloem sloten af met een mooie vrije oefening.  Izzy werd 13de , Bloem 20ste en Kirsten 25ste.

In de derde ronde turnden Kimberly en Demi.  Zij begonnen ook op sprong met een mooie overslag . Door naar brug en wat al jaren niet gebeurd is gebeurde vandaag Kimberly haalde de kip niet. Demi turnde een mooie oefening. Helaas mist ze 2 eisen maar ze had wel een 8,3 voor de uitvoering.    Door naar balk….. gaat de handstanddoorrol lukken bij Demi maar helaas ze bleef weer in de handstand staan. Op naar het laatste toestel vloer. Hier 2 mooie vrije oefeningen met weer een strenge jury. Kimberly werd 9de en Demi 12de.  Volgende week de regiofinale Middenbouw en hopelijk minder warm.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.veenland.nl/nieuws/gymnastiek-nieuws/veenland-turnsters-in-regiofinale-bovenbouw/