17 medailles voor de Veenland turnsters op de toestelfinale

 

 

Zaterdag de laatste wedstrijd van het seizoen maar ook de leukste de toestelfinales.Voor Veenland turnde in de eerste ronde Chloé, Ilse, Vera en Helena.  Helena turnde een super balk oefening wat haar goud opleverde, net voor Vera die keurig 2de werd. Ook Ilse en Chloé turnden op de balk . Chloé kreeg weer angst voor de koprol maar na een paar tranen herpakte ze zich en werd ze 3de met een mooie koprol Ilse werd 4de. Op brug turnden Vera en Ilse met mooie oefeningen werd Ilse 2de en Vera 3de. Chloé werd 5de.

Helena turnde zich met een mooie salto en overslag naar een zilveren medaille op sprong. Ilse werd 5de . Op vloer turnde Helena ook heel netjes en hierdoor werd ze 3de. Chloé werd 5de.  

In de tweede ronde hadden we het druk. Op 2 banen turnden er turnsters en dan ook nog op andere toestellen maar gelukkig waren Antoinette en Celine mee om te helpen.  

Sprong: Jasmijn sprong zich met een mooie half in half uit naar de 2de plaats en ook Evi werd 2de met een mooie arabier en overslag.   Op Brug turnden Kimberly en Kirsten zich naar een mooie zilveren medaille en ondanks dat Demi eisen miste werd ze 3de op brug. Jasmijn werd 5de.  Evi turnde zich naar een bronzen medaille. 

Op de balk liet Zjoske een super strakke oefening zien , met een koprol en een mooie handstand werd ze hier 1ste. Evi werd 6de.  Ook Kimberly turnde een mooie oefening met een mooie handstand spagaat , zij werd 2de. Demi turnde ook de balk en ja vandaag lukte de handstanddoorrol alleen helaas niet tot op de balk. Hierdoor verloor ze heel veel punten  maar super trots dat ze hem op de wedstrijd geturnd heeft. 

Op vloer liet Jasmijn een hele mooie uitgevoerde oefening zien . Met een huizen hoge ree sprong na haar arabier flickflack en een salto voorover kreeg ze hier de gouden medaille. Kimberly turnde ook op vloer maar helaas werd er een eis niet geteld en werd ze 7de. Zjoske turnde ook op vloer en hoe, na een strakke oefening kreeg ze de zilveren medaille omgehangen .

 

 

 

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.veenland.nl/nieuws/gymnastiek-nieuws/17-medailles-voor-de-veenland-turnsters-op-de-toestelfinale/