Veenland turnster Julia wint medaille

Zaterdag was het vroeg dag voor de trainster/juryleden en turnster Demi, om 8.15 begon de wedstrijd in Amersfoort. Voor Demi begon de wedstrijd op de vloer. Maar helaas met in turnen ging het niet helemaal goed, ze viel met de arabier op haar arm. Ze heeft de vloer oefening nog wel geprobeerd maar helaas de arm deed te veel pijn en dus was het een hele korte wedstrijd voor haar. Pas in de derde ronde waren de volgende turnsters van Veenland aan de beurt. Noa , Kirsten, Danae en Izzy begonnen hun wedstrijd op de balk. Hier en daar werden er foutjes gemaakt. Izzy turnde voor het eerst een mooie salto af van de balk. Daarna op naar vloer. Wat Danae nog nooit gebeurt is gebeurde vandaag, ze wist even niet meer wat ze moest doen. Gelukkig na een aanwijzing van de trainster ging ze weer vrolijk verder. Izzy, Kirsten en Noa turnde een mooie oefening. Op naar de sprong bij Kirsten en Danae niet hun favoriete toestel maar vandaag allebei keurige sprongen. Noa sprongen alle twee zoals we gewend van hun zijn twee mooie overslagen. Op naar de brug. Voor het eerst op hurken, dat bracht enige spanning met zich mee. Helaas zat Kirsten keurig met op hurken maar viel ze er toch vanaf. Noa en Izzy kunnen super trots zijn met hun oefening , op hurken bleef lastig voor hun maar ze deden het vandaag top! Danae turnde een fantastische brug oefening en dat werd beloond met een 1ste plaats op het toestel. Het was spannend want in de tussenstand was Danae 5de wat een medaille zou opleveren dus nog een hele ronde in spanning wachten totdat de tweede groep had geturnd. Uiteindelijk werd ze 9de, Izzy 17de, Noa 24ste en Kirsten 30ste.

Laatste ronde

Na weer een ronde rust voor de trainster mochten in de laatste ronde Jasmijn en Julia turnen.Met twee mooie overslagen begonnen ze de wedstrijd goed. Op brug turnde Julia een hele mooie oefening ze werd dan ook 1ste. Helaas had Jasmijn een blaar op haar hand en daarom moest ze de kip eruit laten waardoor er een aantal puntjes verloren ging. Op balk een mooie strakke oefening voor Jasmijn. Voor het eerst de radslag en geturnd en hoe, het werd beloond met een 4de plaats. Helaas moest Julia 1x de balk verlaten. Wat jammer was want ze turnde een ook een mooie oefening. Op naar de vloer. Hier turnde Jasmijn een mooie wisselspagaat sprong en een mooie flikflak. Julia turnde zich met een hele hoge arabier salto achterover naar uiteindelijk een 5de plaats en Jasmijn werd keurig 7de.  We weten nu waar we nog de puntjes op de i kunnen zetten en gaan hard trainen voor 30 maart.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.veenland.nl/nieuws/gymnastiek-nieuws/veenland-turnster-julia-wint-medaille/