Leerzame wedstrijd voor Veenland turnsters

Leerzame teamwedstrijd voor Veenland turnsters.

 

Zaterdag 10-11 werd het turnseizoen geopend met de teamwedstrijd in Amersfoort. Veenland deed met 3 teams mee. ‘S morgens mochten de pupillen 2 D2, Izzy, Danae, Kirsten en Noa,  hun wedstrijd turnen. Ze begonnen sterk op brug en op balk turnden iedereen de hele oefening. Hier en daar nog een lage handstand of een val met de koprol maar dat mocht de pret niet drukken. Op vloer uitstekende oefeningen met mooie overslagen.  Op naar sprong het struikelblok voor Danae en Kirsten. Tijdens de training wilde het nog niet helemaal lukken. Maar gelukkig kwam de wedstrijd spirit bij hun boven en Danae en Kirsten turnden een mooie overslag over de kast. Ook Izzy en Noa sprongen een uitstekende overslag. Uiteindelijk werden ze beloond met een mooie bronzen medaille.

middagwedstrijd

‘S middags turnden Noë, Emma en Demi hun wedstrijd. Jackie zou ook meedoen maar helaas voor haar ging het met de warming up mis. Ze lande verkeerd met de overslag op vloer en blesseerde haar voet. Heel jammer want het zou haar eerste wedstrijd worden.

Ook hun begonnen op brug met mooie oefeningen. Op de balk turnde Demi voor het eerst de radslag en hij lukte! Ook Noë turnde een nieuw element een losse rol , helaas ging die er naast maar dat komt goed met de volgende wedstrijden. Emma turnde weer een mooie handstand na een harde val op de training. Op naar de vloer, hier allemaal nieuwe oefeningen dus er waren enige zenuwen of ze hem wel helemaal wisten. Bij Emma ging het niet helemaal zo als die hoorde maar gelukkig turnde ze gewoon door en had de jury het niet door. Noë turnde een prachtige oefening en die werd beloond met 10.050! Op naar sprong ook dit is een lastig toestel voor deze turnsters. Demi probeerde vandaag voor het eerst de half in en half uit en Emma sprong een mooie overslag.

 

Op de andere baan turnden de junioren Jasmijn en Julia samen met senior Kimberly in 1 team.

Op sprong drie mooie overslagen. Door naar brug ook hier geen fouten , nog niet allemaal een kip maar we blijven hard trainen. Op de balk viel Jasmijn er hard af maar gelukkig had blesseerde ze zich niet. Kimberly turnt in de training een hele mooie handstand spagaat op de balk maar helaas vandaag ging die op de wedstrijd nog niet helemaal goed. Op vloer 3 mooie oefeningen met hoge salto;s voor over en achter over. Uit eindelijk kregen ze een mooie zilveren medaille.

 

We weten nu waar de puntjes nog op de i gezet moeten worden en gaan vol goede moed door trainen voor de individuele wedstrijden

 

 

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.veenland.nl/nieuws/gymnastiek-nieuws/leerzamewedstrijdveenland/