Super wedstrijd voor Veenland turnsters

Zaterdag 2 februari werd in Amersfoort de eerste voorronde divisie 6 en D3 geturnd. Het beloofde weer een lange dag te worden.

In de eerste ronde turnden Fenna en Eloise voor het eerst een selectie wedstrijd. Ook Mette turnde in de eerste ronde.  Best zenuwachtig begonnen ze de wedstrijd, vergeet ik niets , val ik nergens van af. Fenna vergat niets en turnde een mooie wedstrijd voor de eerste keer en werd 21ste. Mette turnde op brug( 5de), vloer en sprong(3de) mooie oefeningen , helaas op vloer ging het niet goed met de koprol achterover, ze moest de handen op de mat neerzetten  en dat koste haar een vol punt maar wat verdrietiger was het kosten haar ook een medaille. Eloise turnde ondanks haar zenuwen mooie oefeningen en vergat nergens iets. Op brug turnde Eloise het een na hoogste cijfer. Bij de prijsuitreiking kreeg ze een mooie zilveren medaille omgehangen.

Volgende ronde mochten Marit en Megan hun oefeningen laten zien. Marit was snel klaar op de balk want ze vergat helaas 2 onderdelen, Megan was even de volgorde kwijt. Op sprong en brug mooie oefeningen en op vloer super oefeningen en daar waren ze erg blij mee. Megan werd 13de en Marit 23ste.

In de derde ronde Jackie, zij zit voor het eerste jaar bij de selectie . Het is best lastig om op oudere leeftijd in te stromen maar Jackie werkt er hard voor en dat was op de wedstrijd te merken. Jackie moest beginnen op vloer, voor het eerst op muziek een oefening en nog niet aan alle elementen gaan goed . Op sprong verbazing alom, Jackie sprong een overslag zoals ze hem nog nooit had gesprongen. Met een goede oefening op brug en balk kan Jackie tevreden terug kijken met een mooie 10de plaats.

De laatste ronde. Hierin turnden Sofie haar eerste wedstrijd en Demi en Noé turnden op de andere baan. Het beloofde een spannende wedstrijd te worden met veel nieuwe elementen op balk. Sofie turnde een super wedstrijd, eerst een super strakke oefening op vloer ( 3de) en toen  met overslagen over de kast( dit was zo eng vond Sofie) die de juf aan het huilen maakten zo mooi uitgevoerd. Op balk ging het helaas even mis maar met een mooie 10de plaats kan Sofie trots zijn.

Op de andere baan begonnen Demi en Noé op de balk. Spannend want Demi turnde vandaag de handstand doorrol voor het eerst en hoe! Ook Noé turnde voor het eerst een losse rol op de balk en zij deed dit ook perfect. Antoinette hield het niet meer droog. Op vloer deden ze het allebei even goed. Op naar sprong. Demi sprong voor het eerst een half in half uit en deed dit keurig. Noé vind sprong nog steeds lastig, maar we hadden een trucje. De juf bleef inpraten op Noé en pas als de jury teken gaf dat ze mocht draaide Noé haar om en het trucje werkte ze sprong een mooie half in . Met tranen van geluk als gevolg. Op brug 2 super mooie oefeningen  hier werden ze 2de en 4de. Bij de prijsuitreiking twee verbaasde gezichten want wat bleek hun harde werken is beloond met een mooie 3e plaats voor Demi en een 4de plaats voor Noé. Allebei een dik verdiende medaille.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.veenland.nl/nieuws/gymnastiek-nieuws/super-wedstrijd-voor-veenland-turnsters/