Grandioze mini drie en vierkamp wedstrijd voor Veenland

 

Op zaterdag 9 februari werd in de Willisstee de mini drie en vierkamp georganiseerd door Veenland en Beo. Het beloofde een drukke dag te worden want er deden maar liefst 67 ploegen mee.

S morgens turnde de jongens van Veenland. Luuk, Cas, Timo en Joey mochten beginnen.

Ze turnde op vier toestellen brug gelijk, spring, vloer en rek. Ze deden het uitstekend zo goed zelfs dat ze de gouden medaille wonnen met maar liefst 5 punten verschil met nummer 2. In de tweede ronde Jay, Dave, Maxim en Roan. Ook zij deden mee met de vierkamp en deze routiniers turnde een prima  wedstrijd. Met allemaal scores van boven de 30 punten wonnen ook zij een gouden medaille.  Dan alweer de laatste jongens ploeg met Koen, Seppe en Joas. Helaas was Sylvester ziek. Dus was het even wennen want nu moest er  1 dubbel draaien maar ze pakten het goed op en werden keurig 3de , dus een mooie bronzen medaille .

In de volgende ronden komen de meisjes aan de beurt. Maura, Elize, Jolieke, Joëlle en Marit turnde op 4 toestellen namelijk sprong, brug , vloer en balk. Met hoge sprongen op de trampoline, mooie handstanden en arabieren op de vloer , strakke balkoefeningen turnden deze groep zich naar een mooie 4de plaats wat ook een mooie medaille opleverden.

In de zelfde categorie turnden ook Dorinthe, Femke, Anna, Jente en Mandy. En hoe ze kregen veel complimentjes van de jury dat ze het zo netjes deden en dat bleek want ze kregen een mooie gouden medaille. Veenland was goed vertegenwoordigd in deze categorie want ook Jasmijn, Malak, Iris, Elena en Dewi turnden hier. Met hier en daar een val op de balk en hoge sprongen op de balk kwam deze ploeg op een 6de plaats. Net 1 plaats te weinig voor de finale.

Hierna was het de beurt aan de jongste leeftijdscategorie. Sophie, Alix, Elin, Loïse, Noa, en Dominique turnden de driekamp. Op brug, balk en vloer lieten ze super oefeningen zien en dat werd beloond met een mooie 5 plaats net geen medaille maar wel door naar de finale. En dan de groep van Zoë, Deborah, Lotte, Helena. Lisa en Yfke. Deze turnsters zitten allemaal nog niet zolang erop en dit werd hun eerste wedstrijd. Maar ze deden het super met mooie oefeningen turnde ze zich naar een hele mooie 6e plaats. Een super dag voor Veenland en we gaan op naar de finale op 13 april in Scherpenzeel.

 

 

 

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.veenland.nl/nieuws/gymnastiek-nieuws/grandioze-mini-drie-en-vierkamp-wedstrijd-voor-veenland/