Veenland turners en turnsters doen het uitstekend op mini drie en vierkamp

 

Veenland turners en turnsters doen het geweldig op mini drie en vierkamp.

 

Zaterdag 4 februari werd in de Willisstee de mini drie en vierkamp gehouden.  Maar liefsts118 ploegen deden mee.  Voor Veenland deden er 9 ploegen mee.

 In de ochtend was het de beurt aan de driekamp onderbouw turnsters.   Eerst Veenland 1 Loïs, Nikki, Isa, Jessy, Sarah en Kathelijne. Voor de meeste de eerste wedstrijd en de spanning liep dan ook hoog op. Maar eenmaal begonnen lieten ze mooie oefeningen zien op brug, balk en vloer. Ze werden 9de.   

Daarna Veenland 2 Liz, Tiphaine, Cataleya, Sylvie en Sienna. Ze begonnen goed op brug hier en daar moest er nog gevangen worden en was er verwarring  wie er nog een keer de oefening mocht laten zien. Ook op balk en vloer ging het prima. Deze groep werd 13de.

In Veenland 3 turnden Tifa, Ines, Jadey en Rosa.  Ook hier was er spanning en een paar tranen vooraf. Zij  begonnen op balk en dit deden ze heel netjes ,de spanning was verdwenen. Op de vloer deden ze het zo netjes dat ze de 2de score neerzetten. Ook de brug ging super netjes en deze turnsters wonnen dan ook de zilveren medaille.

Als laatste Veenland 6 met Fem, Femm,  Fleur, Noor, Sanne. Zij begonnen met super strakke oefeningen op brug waar ze dan ook 1ste werden. Op naar de b k beloond met een gouden medaille.

Daarna was het de beurt aan de jongens onder leiding van Antoinette.  Veenland 8 met Siem en Hugo deden mee met de vierkamp. Ze begonnen op brug gelijk en hoe ze werden hier 1ste en dat werden ze ook op rek met mooie oefeningen. Op de vloer lieten ze ook mooie oefeningen zien en ook op vloer. Ze kregen een mooie gouden medaille voor hun. Daarna Veenland 9 Tobias en Skyler. Ook deze heren deden het op brug gelijk uitstekend en werden ook 1ste . Op het rek ook mooie oefeningen maar helaas ging het op mat iets minder strak maar ze werden keurig tweede en een zilveren medaille voor hun.   

Op de andere baan turnden bij de selectie meisjes Alex, Livv, Syl en Myrthe.  Best spannend want dit zijn oefeningen voor meisjes die iets meer kunnen. Ze begonnen geconcentreerd op balk en dat resulteerde in een mooie 2de plaats op balk. Ook op vloer mooie bruggetjes en handstanden . De sprong is heel moeilijk, maar de handstand platvallen ging heel goed. Op naar de brug, mooie buikdraaien en hoge zwaaien lieten ze zien. Ze werden verdiend 4de en een mooie medaille voor hun.

Veenland 5 Lise, Maartje, Janneke en Linne. Helaas was Kris ziek. Zij begonnen op vloer hier en daar ging niet alles goed , bij de brug deden ze het prima . Op de balk bleek de assemblee sprong best moeilijk maar gelukkig ging de rest goed en werden ze keurig 5de. Dik verdiend want ze zaten een leeftijdscategorie te hoog omdat er 1 turnsters ouders was maar die kon achteraf niet meedoen.

Daarna zou Veenland 7 Sterre, Sofie, Lisa, Dewi, Margje  moeten turnen maar door een fout met het doorgeven van de tijd waren de turnsters niet op tijd en mochten ze niet meedoen met de wedstrijd. Maar we gaan het goed maken met deze turnsters.

We willen alle vrijwilligers bedanken voor het helpen op de lange drukke dag.

 

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.veenland.nl/nieuws/gymnastiek-nieuws/veenland-turners-en-turnsters-doen-het-uitstekend-op-mini-drie-en-vierkamp/