Veenland turnsters winnen gouden medaille op eerste voorronde!

8

Zaterdag 28 januari was de eerste voorronde bovenbouw turnsters van het seizoen. Dit jaar voor het eerst teamwedstrijden.

Voor Veenland turnde Jasmijn , Demi en Kimberly samen met turnsters Britt, Danique en Anna van Nilo en Maaike van Beo in 1 team. Naast een uitslag van de team kwam er ook een individuele uitslag.
Ze begonnen op balk. Helaas werden de handstanden niet lang genoeg aangehouden en dat kostte een paar puntjes maar het waren nette oefeningen. Op naar vloer. Hier ontstond verwarring over de score. Na een protest werd Kimberly haar cijfer verhoogd. Jasmijn liet een super vrije oefening zien en werd 1ste op dit toestel. Ook demi draaide een prima oefening met een mooie salto voorover. Op naar sprong Kimberly en Demi sprongen een mooie overslag en Jasmijn deed haar half in half uit, deze heeft een hogere uitgangswaarde en dat resulteerde in een mooie 1ste plaats op sprong.
Op naar brug hier had Demi pech, met de buikdraai ging ze te hard en moest eraf en de brug was super glad en na het zwaaien hing Demi nog aan haar vingertoppen en ze besloot heel wijs om geen salto te doen. Veiligheid voor alles. Jasmijn mist een eis maar door de netheid haalde ze een mooie 3de plaats. Kimberly draaide een super mooie oefening en werd op dit toestel dan ook eerste.

Bij de uitslag bleek het team een mooie gouden medaille in ontvangst te mogen nemen en in de tussenstand stond Kimberly 2de en Jasmijn 3de. Dit betekende dat we een hele ronde moesten wachten op de einduitslag. Gelukkig was er niemand meer tussen gekomen en Kimberly won de zilveren medaille en Jasmijn de bronzen medaille.

Super trots op alle drie de turnsters.

SponsorKliks, gratis sponsoren!

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.veenland.nl/nieuws/gymnastiek-nieuws/veenland-turnster-winnen-gouden-medaille-op-eerste-voorronde/