Drie gouden medailles voor de Veenland turnsters.

 

Zaterdag werd in Amersfoort de 1ste voorronde gehouden voor de middenbouw turnsters.Voor Veenland turnden in de 1ste ronde Ilse , Chloe en Sunday hun aller eerste wedstrijd.

Best spannend voor het eerst in een turnhal. Ze draaiden op brug allemaal een mooie oefening en Ilse deed dat het beste van allemaal. Op naar de balk een lange oefening om te onthouden en de koprol is toch best eng dus die lieten we maar achterwege. Het doel vandaag was om niet te vallen en dat is gelukt.  Op naar de vloer, hier lukte hier en daar iets niet maar we gingen vrolijk door naar sprong en dat ging weer uitstekend. Ze deden het zelfs zo goed dat ze samen met hun teamgenoten van Abcoude 1ste werden.

De tweede ronde turnden Zjoske, Vera, Evi, Aster en Helena. Voor Evi ook haar allereerste wedstrijd op dit niveau. Ook zij begonnen met super nette oefeningen op brug. Zjoske deed zelfs  een dubbelde buikdraai. Evi werd 1ste op brug. Op naar de balk, ze hadden hard geoefend en dat kon je dan ook wel zien. Strakke oefeningen en complimenten van de jury. Vera had een beetje pech de hele week ziek en dan is zo,n balk best smal. Evi werd 1ste Aster 2de en Zjoske 4de. Op de vloer allemaal mooie oefeningen en toen op naar sprong.  Ze sprongen de sterren van de hemel, mooie overslagen en mooie arabieren. Ook hier de hoogste score voor Evi, Aster 2 de en Helena 4de.

Het verbaasde ons dan ook niet dat Veenland 1ste werd in de teamuitslag. Ook individueel kleurde het podium blauw, Evi werd 1ste, Aster 2de , Helena 4de, net buiten de medailles Zjoske en Vera 12de.

Super trots op iedereen.

 

 

 

Z

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.veenland.nl/nieuws/gymnastiek-nieuws/drie-gouden-medailles-voor-de-veenland-turnsters/