2x goud,1x zilver en 2x brons voor Veenland turnsters

 

 

Op zaterdag18 maart werd in Amersfoort de tweede voorronde bovenbouw geturnd.

In de tweede ronde turnde Izzy, Bloem, Lucie, Lisa en Kirsten hun eerste voorronde.

Zij begonnen op balk. Dit ging uitstekend . Bloem werd 1ste en Izzy 2de.  Op naar sprong. Voor sommige een moeilijk toestel. Kirsten sprong in met plank maar helaas het lukte niet en toen moest ze zonder inspringen met de trampoline. Ze overwon haar angst en sprong een keurige overslag.  Ook Izzy en Lisa sprongen een mooie overslag met trampoline. Bloem en Lucie sprongen een overslag met plank en Bloem deed dit uitstekend en werd 3de. Op naar de brug.  Izzy liet een super mooie oefening zien en werd 2de. Ook Bloem en Kirsten turnden mooie oefeningen . Super trots op Lisa en Lucie dat ze ondanks dat ze eisten misten toch een brug oefening hebben gedaan.  Als laatste vloer Bloem kreeg een black out doordat de muziek zo slecht was maar gelukkig na hulp van de mede turnsters turnde ze weer door en deed ze een mooi bruggetje achterover en salto voorover voor het eerst op een wedstrijd. Als team werden ze 2de.   Izzy werd 4de Bloem, 5de dus allebei een mooie medaille, Kirsten 8ste en Lisa 16de en Lucie 17de.

 

Voor Veenland turnde in de derde ronde Kimberly, Jasmijn en Demi bij de senioren F samen met turnsters van Nilo en Beo in gecombineerd team.   Ze begonnen niet zo goed op vloer, Kimberly vergat een element waardoor ze een eis miste, Jasmijn gleed met de salto voorover weg met haar voeten en viel en tot slot Demi was een beetje de weg kwijt met haar radslag arabier. Maar toch werd Kimberly hier 2de en Jasmijn derde . Op sprong prima sprongen en door naar brug. Gelukkig bleef Demi dit keer goed hangen en kon ze haar oefening helemaal afmaken. Ook jasmijn turnde een prima oefening alleen beide missen een eis waardoor ze niet alle punten scoren . Kimberly turnt alle eisen en werd ruimschoots 1ste op dit toestel.  Door naar de balk. Demi liet de jury schrikken ze stond heel mooi in de handstand en kon daardoor een mooie handstanddoorrol maken. De jury was onder de indruk. Demi werd 3de op balk.  Kimberly turnde ook een mooie oefening en werd 2de . Jasmijn viel helaas met de radslag maar turnde verder ook een prima oefening. Uiteindelijk werden ze met het team 1ste en ook werd individueel Kimberly 1ste, Jasmijn 3de en Demi 7de.

Topprestatie van de turnsters. Op naar de regiofinale en de toestelfinales.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.veenland.nl/nieuws/gymnastiek-nieuws/2x-goud1x-zilver-en-2x-brons-voor-veenland-turnsters/