Super wedstrijddag voor de Veenland turnsters

 

Super wedstrijddag voor Veenland turnsters!

 

Zaterdag 22 april werd in Amersfoort de tweede voorronde gehouden voor de turnsters Ilse, Chloé en Sunday. Deze turnsters zitten samen met turnsters van Abcoude in 1 team.Zij begonnen op brug dat ging uitstekend met mooie oefeningen. Ilse werd zelfs 3de.Op naar de balk , vandaag was het doel om de koprol te maken op de balk. Dat lukte uitstekend maar ze waren zo zenuwachtig dat er hier en daar wat vergeten werd op de balk. Ilse deed het het beste van iedereen. Maar ook Chloé en Sunday verbeterde zich op de balk ten opzichten met de vorige wedstrijd. Op naar de vloer. Hier werd er ook wat vergeten door Ilse wat haar veel puntjes kosten. Chloé deed het zeer netjes en werd 4de. Op naar sprong. Met in turnen lukte het allemaal niet zo. Toch turnde Ilse tijdens de wedstrijd een hele mooie salto en ook Sunday en Chloé turnde mooie zweefrollen en handstand platvallen.

Tijdens de prijsuitreiking waren ze weer 1ste met het team. Maar nu was Ilse ook 3de individueel en heel jammer voor Chloé werd ze net 5de en dus geen medaille. Sunday werd 10de.

Na een rondje rust moesten Izzy, Kirsten, Lucie en Bloem. Met wat vertraging door een afgesloten A2 begonnen we aan de wedstrijd. Weer als eerste toestel balk en wat ging dat goed. De jury was streng maar Izzy en Bloem werden hier 2de en 1ste.  Op naar de vloer Kirsten turnde een prima oefening maar het cijfer viel wat tegen, ook Lucie turnde veel beter dan de vorige keer . Bloem raakte dit keer niet in de war door de muziek al klonk het nog steeds niet best. Izzy turnde een strakke oefening en werd hier 3de. Op naar sprong met mooie overslagen over de pegasus gingen we richting het laatste toestel de brug.

Helaas was de ligger weer zo glad en gleed Kirsten er hard af met inturnen , maar ze liet zich niet uit het veld slaan en draaide een prima oefening. Izzy en Bloem deden het  ook uitstekend. Bij de prijsuitreiking bleken ze 3de met het team en individueel werd Bloem 3de en Izzy 2de.  Kirsten werd 14de en Lucie 18de.

 

 

SponsorKliks, gratis sponsoren!

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.veenland.nl/nieuws/gymnastiek-nieuws/super-wedstrijddag-voor-de-veenland-turnsters/