Top prestatie Veenland turnsters

 

 

 

Zaterdag 25-3 reden we al voor 7 uur s morgens  richting Amersfoort voor de tweede voorronde.  Voor de Veenland turnsters de laatste kans om zich te plaatsen voor de regiofinale of de toestelfinales.

In de eerste ronde turnden Izzy, Danae, Noa en Jara hun wedstrijd. Helaas was Simphiwe geblesseerd. Ze starten sterk op balk en ook op de andere toestellen ging het prima. Danae werd zelfs 1ste  op brug. Bij de prijsuitreiking bleek Danae  op een mooie vierde  plaats te staan. Maar dit was een tussenstand en zij moest nog een ronde wachten tot de definitieve uitslag  Gelukkig bleek  Danae maar 1 plaatsje gezakt en kreeg ze de bronzen medaille voor de vijfde plaats.  Izzy werd 12de, Noa 19 de en Jara 33ste

 

Daarna konden we even van de zon genieten. In de vierde ronde was het de beurt aan Emma, Sascha en Kimberly. De senioren turnden een stabiele wedstrijd. Kimberly sprong vandaag voor het eerst met plank en met succes en Sascha sprong met een half in , half uit zich naar een 1ste plaats. Kimberly liet een mooie brug oefening zien resultaat een mooie verdiende 2de  plaats. We konden de tussenstand zien en na drie toestellen zat er een podium plaats dachten we niet echt meer in. Sascha stond op plaats 8. Maar dankzij een super vrije oefening mocht ze toch naar voren komen voor een medaille ze werd vierde. Kimberly werd 15de.

Emma turnde ook een mooie wedstrijd, Ze had wat pech op de balk. Op de andere toestellen mooie scores en met een mooi puntentotaal werd ze 15de

 

Als laatste de beurt aan de jeugd turnsters Demi , Jasmijn en Julia. Ze begonnen op brug. Alle drie een keurige oefening. Bij de balk ging Julia zo snel dat de jury het bijna niet kon bijhouden. Ze turnde een prima oefening en werd hier 1ste. Ook Demi turnde een super oefening en werd 2de. Op vloer een mooie flik flak voor Jasmijn en Julia. Julia werd hier 2de en Jasmijn 7de . Er werd ook hier een tussenstand opgehangen en wat bleek na drie toestellen stond Julia 1 , Jasmijn 2 en Demi 3. Spannend er kon nog van alles gebeuren want de verschillen waren erg klein. Demi sprong een mooie overslag maar helaas niet voldoende om de derde plaats vast te houden uiteindelijk werd ze netjes 8ste.

Jasmijn sprong ook een mooie overslag maar niet genoeg voor de tweede plaats maar  een keurige 5de plaats en ze kreeg dan ook een mooie medaille. Julia behield haar 1ste plaats en kreeg de gouden medaille  omgehangen.

Al met al een mooie dag voor de Veenland turnsters. Voor de regiofinale hebben zich geplaatst Danae, Noa, Julia, Jasmijn, Sascha. Voor de B finale Emma en Izzy. Reserve staan Demi en Nora.

 

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.veenland.nl/nieuws/gymnastiek-nieuws/top-prestatie-veenland-turnsters-2/