Goud en Brons voor Veenland turners tjdens finale mini drie en vierkamp.

 

 

Zaerdag 8 april werd in Soest de finale van de mini drie en vierkamp gehouden. Voor Veenland hadden zich 5 teams geplaatst.

Als eerste mocht Veenland 5 bestaande uit Dorinthe, Anna, Fiene, Femke, Marit, Jente hun oefeningen turnen. Ze deden hun uiterste best en het zag er ook netjes uit. Uiteindelijk werden ze  zeer verdiend 7de .

Daarna was het de beurt aan de jongens in Veenland 3. Hier in turnden Olav, Roan, Mans en Dave. Deze turners stegen boven hun zelf uit en turnde op rek, brug en vloer prima oefeningen en dat bleek wel bij de prijsuitreiking want ze mochten een bronzen medaille in ontvangst nemen.

In de middagronde beet Veenland 9 het spits af. Marika, Samantha, Eva, Rosanne, Iris en invalster Jackie turnde in de oudste categorie bij de senioren.

Op brug verraste Samantha door de buikdraai alleen te doen. Ook op de andere toestellen ging het een stuk beter en netter dan op de voorronde en jammer genoeg kwamen ze net buiten de medailles op een mooie 5de plaats.

Ook de jongens Bas, Jaimy, Jay en Lars mochten in Veenland 4 laten zien wat ze konden. Met hoge sprongen en keurige zwaaien op brug en Bas met een super buikdraai helemaal alleen, ze  haalden niet alleen de hoogste punten op sprong, brug en vloer maar werden ook nog eens met 10 punten verschil 1ste.

In de laatste ronde turnde de jongste turnsters van Veenland. Dit waren  Linde, Jessy, Demi, Sammy, Marit en Mandy. Ook in de groep 2 invallers. Sammy heeft zelfs maar 1 x kunnen oefenen dus super dat ze wilde invallen en hoe ze deed het super goed. Ook de andere turnster lieten mooie oefeningen zien en deden het beter als met de voorronde. Helaas was het niet voldoende voor een medaille maar wel een mooie 8ste  plaats.

 

 

 

 

 

 

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.veenland.nl/nieuws/gymnastiek-nieuws/goud-en-brons-voor-veenland-turners-tjdens-finale-mini-drie-en-vierkamp/