Tanja wint bronzen medaille op regiofinale!

 

 

 

9 juni werd in Amersfoort de regiofinale div 6 en D3 gehouden. De ongeveer beste 30 turnsters van de regio strijden hier om de medailles.
Voor Veenland turnde Mette en Leya in de eerste ronde hun wedstrijd.
Ze begonnen met een ijzersterke oefening op balk en scoorde allebei in de 14.000 punten. Mette bleek uiteindelijk de beste van de regio op alk te zijn met een 14.550.
Op naar de vloer. Leya turnde een super oefening maar…. helaas vergat ze de koprol achter over en dat kosten haar 2 punten. Zelfs de jury kwam na de wedstrijd zeggen dat ze het zo super deed en dat het echt zonde was. Maar ja zulke dingen gebeuren. Op naar sprong Leya haar favoriete onderdeel. Zij sprong twee mooie handstand platvallen. Ook Mette sprong een hele mooie handstand platvallen alleen bij haar mislukte de tweede sprong. Gelukkig rekende de jury haar sprong als een koprol dus ze kreeg toch nog een cijfer. Op naar brug. Hier geen fouten en met een score van boven de 13 punten sloten ze de wedstrijd uitstekend af. Mette werd met een totaal van boven de 52 punten 13de en Leya werd met ruim 51 punten 22ste. Een resultaat waar ze trots op mogen zijn .

In de laatste ronde turnde Tanja haar wedstrijd. Inmiddels was de temperatuur ook lekker gestegen in de zaal. Tanja begon op vloer met een uitstekende oefening. Op sprong vandaag geen overslag maar een half in half uit met een hogere uitgangswaarde. Twee uitstekende sprongen en met een mooi gemiddelde van 9.90. Op brug een super oefening. Het een na hoogste cijfer in de deze categorie. Inmiddels wisten we dat ze in de tussenstand hoog stond en dat alles van balk afhing. Dus ja wel of geen risico nemen, wel of geen losse rol. Besloten om vol voor de medaille te gaan en geen risico te nemen en een 0.5 punt aftrek voor lief te nemen voor het niet halen van een eis. Dit pakte uitstekend uit met een brede glimlach van oor tot oor en het commentaar van Tanja: Dit was mijn beste balkoefening ooit, hadden we de juiste beslissing genomen. Bij de prijsuitreiking werd dat nogmaals bevestigd Tanja kreeg een mooie bronzen medaille omgehangen. Super trots gingen we naar huis. Op naar de toestelfinale volgende week.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.veenland.nl/nieuws/gymnastiek-nieuws/tanja-wint-bronzen-medaille-op-regiofinale/