Danae turnt uitstekende districtfinale

Zaterdag 2 juni werd in Amsterdam de district finale D1 en D2 gehouden. Voor Veenland had zich geplaatst Danae Bader. Het is al super knap om je bij de beste 28 turnsters te plaatsen van het district. De tegenstand is dan ook ijzersterk.

Danae ging uitstekend van start op brug. Ze liet een strakke oefening zien en dit werd beloond met een score van 13.600. Dat betekent een uitvoeringscore van 8.5. Door naar de balk. Altijd een zenuw onderdeel voor vele maar niet voor Danae. Die staat als een huis en ook nu met en snel ritme turnde ze een stabiele oefening. Ze kreeg een 12.533. De uitvoering score was een 7.433.

Op naar de vloer. Helaas waren de handstanden niet zo hoog als Danae ze op de training laat zien en zat er een hapering in het element kaars, maar met een uitvoering score van 7.867 en totaal 13.267 waren wij zeer tevreden.

Het laatste onderdeel was sprong. Niet Danae haar favoriete onderdeel. In de voorronden nog een zweefrol gesprongen en sinds de regiofinale lukte de handstandplatval weer. Ook vandaag twee keurige handstand platvallen  met rechte en gesloten benen en dit werd dan ook beloond met een uitvoering score van 8.425 totaal 12.925. Uiteindelijk werd Danae 17de met een punten totaal van 52.325.

Wij zijn super trots op Danae en keerde tevreden naar huis.

 

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.veenland.nl/nieuws/gymnastiek-nieuws/danae-turnt-uitstekende-districtfinale/