Veenland turnsters nemen 17 medailles mee naar Wilnis

 

 

 

Zaterdag beloofde een lange en drukke dag te worden. In Amersfoort werd de rayon dag gehouden. De beste 8 turnsters per toestel strijden om de medailles. Voor Veenland hadden 13 turnsters zich geplaatst en hadden 28 toestel finales. Dat was voor de trainsters rennen geblazen.

In de eerste ronde mochten de meeste turnsters gelijk hun wedstrijd turnen. In baan 1 turnde Emma, Noé, Julia, en  Jasmijn. Op brug hadden Noé, Julia en Jasmijn zich geplaatst. Voor Emma werd brug een bonus toestel want er was een afmelding en Emma mocht deze plek innemen. Ze deden het uitstekend. Julia werd 1ste Jasmijn 2de en ook werd tot haar eigen verbazing 2de.  Op balk turnden Emma, Noé en Julia. Helaas was Julia niet zo stabiel vandaag. Maar Noé en Emma lieten perfecte oefeningen zien en het harde werken van Emma werd beloond met een gouden medaille en Noé sleepte het zilver in de wacht. Op vloer turnde alleen Noé. Ze liet een mooie vrije oefening zien en werd 3de. Als laatste sprong voor Julia. Helaas viel ze net buiten de prijzen. 

In de andere baan turnden Danae, Sammie, Demi, Izzy, Leya en Mette.  Op sprong turnden Leya, Mette en Demi en Izzy. Leya sprong zich naar een mooie 2de plaats. Op brug was het de beurt aan Danae en Leya. Leya turnde zich met een mooie oefening naar de 1ste plaats. Op balk mochten Sammie, Leya en Mette hun oefening turnen. Verleden week werd Mette eerste op balk met de district finale. Ook vandaag een super oefening van Mette maar helaas de jury zag het anders of was er toch iets anders aan de hand….. ja het bleek dat de cijfers niet helemaal goed waren en Mette bleek toch een zilveren medaille gewonnen te hebben. Sammie turnde een strakke oefening zonder wiebels en werd beloond met een zilveren medaille. Als laatste vloer daar turnden Danae , Sammie en Demi. Alle drie een mooie oefening en dat bleek. Danae en Sammie werden 1ste en Demi 3de.

tweede en derde ronde

In de tweede ronde en derde ronde kregen we het rustiger gelukkig. Tanja en Roos en Sascha turnde op brug, balk en vloer. Roos turnde zich met super hoge zwaaien naar een mooie 2de plaats. Ook Tanja liet zien wie er de beste was met een strakke achter elkaar door geturnde oefening liet ze iedereen achter zich en werd 1ste.  Op balk heeft Sascha het hele seizoen al een beetje moeite en ook vandaag was die niet helemaal vrij van wiebels. Tanja turnde weer een strakke oefening en kwam 0.15 te kort voor de gouden medaille. Op vloer liet Sascha een mooie arabier flik flak en arabier salto zien helaas kwam ze 0.05 te kort voor de bronzen medaille. Het allerlaatste toestel sprong. Sascha was op wedstrijden al een paar keer 1ste geweest dus de verwachting was hoog gespannen en met twee mooie sprongen pakte ook Sascha dit keer de gouden medaille. 

Deze laatste wedstrijd van het seizoen was een drukke maar gezellige dag met super resultaten. Wij zijn trots op alle turnsters ook degene die net naast de medailles grepen.

Wij gaan nu genieten van een lekkere zomervakantie !

 

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.veenland.nl/nieuws/gymnastiek-nieuws/medailles/