Julia, Jasmijn, en Sascha door naar de district finale!

Op zaterdag werd in Amersfoort de regiofinale div 4 en div 5 gehouden. Voor Veenland hadden zich geplaatst bij de Jeugd2 G Jasmijn Dinant en Julia Schröder. Op de regiofinale turnen de beste 36 turnsters.

 

Zij begonnen de wedstrijd prima op sprong. Toen op naar de brug ook hier mooie oefeningen en Julia turnde zich zelfs naar het beste cijfer van deze categorie. Na de brug was de balk aan de beurt. Julia maakte zich van te voren al druk en helaas dat werkt door en ze turnde dan ook niet zo stabiele oefening. Jasmijn turnde een prima oefening en we waren dan ook verbaasd over haar cijfer. Helaas mochten we geen vragen stellen over het cijfer maar we waren het er niet mee eens. Helaas blijft turnen een jury sport. Op vloer zette ze zich erover heen en turnde een mooie oefening met een arabier flik flak en een losse radslag. Uiteindelijk werd Julia 7de en Jasmijn 10de  en door naar de district finale . Een mooie prestatie in een sterk deelnemersveld.

Na een ronde gewacht te hebben was Sascha Stam aan de beurt. Ook zij mocht beginnen op sprong.  Sascha sprong fantastisch, of zo als Sascha zelf zegt effe rossen dan lukt het wel. Zij sprong zich met een half in half uit naar een derde plaatst. Op naar de brug normaal gesproken lukt het altijd wel maar dit seizoen gaat het iets minder en ook vandaag ging het helaas fout met de opzwaai en haalde ze de buikdraai niet. Gauw vergeten en op naar de balk. Hier lukte met in turnen de elementen niet al te best dus besloten haal de hele pirouette er maar uit. Gelukkig turnde Sascha een prima oefening en bleef ze op de balk staan. Op vloer turnde ze een mooie arabier salto en een arabier flik flak. Sascha werd uiteindelijk 11de en dat was genoeg voor een plaats in de district finale. Tevreden kunnen we terug kijken op een mooie regio finale.

 

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.veenland.nl/nieuws/gymnastiek-nieuws/julia-jasmijn-en-sascha-door-naar-de-district-finale/