2 ploegen regiokampioen bij de mini drie en vierkamp!

Op zaterdag 31-3 werd in Leersum de finale mini drie en vierkamp gehouden. Voor Veenland hadden zich maar liefst 8 ploegen geplaatst. 3 jongens groepen en 5 meisjes groepen.

S morgen mochten de jongens en de jongste meisjes groep hun wedstrijd turnen.

Veenland 2 starten hier en daar werden er foutjes gemaakt en het is soms moeilijk om de oefenstof te onthouden. Ze behaalde een mooie 2de plaats. Daarna Veenland 5 bij de meisjes. Zij turnden in de jongste categorie. Het was best spannend en dat was bij sommige te merken maar met mooie oefeningen op brug , vloer en balk eindigde ze op de 9de plaats.

In de ronde daarna turnden Veenland 1 en 3 hun wedstrijd. Gelukkig waren Antoinette en Celine mee dus 2 groepen in verschillende banen was niet erg. Deze groepen turnden de vierkamp en dat betekend dat ze ook de sprong doen. Ze turnden op alle toestellen prima oefeningen en Veenland 3 werd bij de jeugd/junioren/senioren 1ste en Veenland 1 werd keurig 2de.

 

We waren vroeg klaar dus konden lekker even rustig eten. Na de pauze mochten de turnsters van Veenland 8 hun oefeningen turnen. Op de voorronde mag je met 1 turnster minder meedoen maar met de finale moet je 6 turnsters in een ploeg hebben.  Gelukkig wilde Charlotte meedoen vandaag zodat deze ploeg weer compleet was. Ze turnden voortreffelijk en dit werd beloond met een mooie gouden medaille.  Ook in Veenland 4 waren er wisselingen omdat sommige met het paasweekend weg waren en hier wilde Juliette en Linde gelukkig invallen.  Op de vloer ging het niet helemaal goed maar gelukkig op de andere toestellen ging het prima. Zij werden keurig 5de.

In ronde 6 de beurt aan Veenland 7 en ook hier een invaller Eloise. Zij mocht nu mee turnen met de oudere categorie en dat was best spannend. Helaas ging het op balk met Malak niet helemaal goed , zij blesseerde haar enkel. Maar ze zette door op vloer door deze blessure kon ze niet alles goed turnen. Toch nog een 8ste plaats voor deze turnsters.

 

In de allerlaatste ronde mocht Veenland 9 turnen. Ook hier een aantal wisselingen. Eva en Rosanne konden helaas niet meedoen die werden vervangen door Samantha en Sofie. Ook deze ploeg kampten met een blessure, Samantha had een ongelukje gehad met de scooter en begon met een pijnlijke knie. Er werden mooie hoge sprongen gemaakt op de trampoline en bij de brug ook mooie oefeningen.  Ook vloer ging prima. Helaas ging het ook bij Sofie op de balk mis zij stapte verkeerd van de valmat op een klein matje en ging lelijk door haar enkel. Gelukkig was dit het laatste onderdeel en na goede zorgen door de EHBO kon ze hinkelend naar huis. Bij de prijsuitreiking bleken ze op een keurige 5de plek geëindigd te zijn.

 

 
 

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.veenland.nl/nieuws/gymnastiek-nieuws/2-ploegen-regiokampioen-bij-de-mini-drie-en-vierkamp/