Tafeltennisteam Veenland 1 kampioen in de 5e klasse

v.l.n.r. Bob, Denise & Martijn

De Ronde Venen – Het eerste team van tafeltennisvereniging Veenland in Wilnis, bestaande uit Bob Bijlsma, Denise van Kreuningen en Martijn de Graaff, heeft zich vrijdag 14 april mogen kronen tot kampioen in hun poule in de 5e klasse van de reguliere competitie.

Het verschil met vorig seizoen kon niet groter zijn; In het najaar van 2016 eindigden Bob, Denise en Martijn op de zesde en tevens laatste plaats, ondanks dat er 41 van de 100 wedstrijden werden gewonnen. Het verschil met de nummer twee van de poule was slechts negen punten! Door het aanvragen van dispensatie werd ternauwernood voorkomen dat het team moest degraderen naar de zesde klasse.
Nieuw materiaal en meer training was nodig om te voorkomen dat de slechte prestatie van vorig seizoen herhaald zou worden. Denise liet andere rubbers op haar batje plakken zodat zij meer controle kreeg over het spel en voor aanvang van het nieuwe seizoen werden de trainingsavonden goed benut.
Het seizoen van het voorjaar van 2017 verliep goed; acht van de tien partijen werden gewonnen en de uitslag van de enige verliespartij was 4-6. Het team heeft het gehele seizoen bovenaan gestaan, maar kon moeilijk uitlopen op de andere teams. Daardoor maakte bij aanvang van de laatste wedstrijd nog drie teams kans op de eerste plaats. Met behulp van de tafeltennis-app (TT-app) kon de uitslag van de andere wedstrijden live gevolgd worden en al snel werd duidelijk dat Bob, Denise en Martijn vol voor de winst moesten gaan. Pas na de laatste gewonnen partij was het zeker dat het kampioenschap gehaald was met slechts twee punten voorsprong op de runner-up.
Een andere noemenswaardige prestatie is dat Martijn met een winstpercentage van 90% procent veruit de meeste wedstrijden van alle spelers in de poule heeft gewonnen (26 van de 29). Bob won 16 van de 27 wedstrijden (59%) en Denise had met 10 gewonnen wedstrijden uit 29 gespeelde partijen een percentage van 34%. Iedereen heeft hard voor de punten gevochten en zelfs de invalbeurt van Gerrit was belangrijk om uiteindelijk tot deze prestatie te komen!

Mocht je eens mee willen spelen, dan ben je van harte welkom in de Willestee in Wilnis. De zaal is tot de zomervakantie elke vrijdag middag beschikbaar voor de veteranen van 16:00 tot 17:00 en elke vrijdagavond voor de jeugd van 19:00 tot 20:00 en voor de senioren van 20.00 tot 22.00.


Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.veenland.nl/nieuws/tafeltennis-nieuws/tafeltennisteam-veenland-1-kampioen-in-de-5e-klasse/