Veenland turnsters winnen 5 medailles op voorronde

 

 

Op zaterdag werd in Amersfoort de eerste voorronde gehouden voor de turnsters van de voorgeschreven oefenstof.

Voor Veenland deden in de eerste ronde mee Mette , Leya en Nema. Dit was hun eerste echte selectie wedstrijd.Ze begonnen keurig op sprong en brug. Leya werd zelfs 1ste op sprong en Mette 4de op brug. Helaas vergat Nema op de balk een onderdeel wat haar veel puntjes gekost heeft. Op vloer ging het mis bij Leya ze turnde een mooie oefening maar draaide de verkeerde kant op. Uiteindelijk kreeg Mette een mooie medaille voor de vijfde plaats. Leya werd ondanks de twee punten aftrek 7de en Nema  werd uiteindelijk 11de.

 In de tweede ronde turnde de instappers Izzy, Noa, Danae en Jara en de pre -instappers  Roos, Kirsten en Megan (voor hun was het de eerste selectie wedstrijd.)Roos, Kirsten en Megan begonnen ijzersterk op sprong en brug. Op brug werd Kirsten 2de en Roos 4de. Maar dan de balk altijd een onderdeel wat vaak moeilijk blijkt op de wedstrijd. Zo ook nu Kirsten moest er helaas 2x af en Roos vergat de sprongen op de balk en dat kost veel puntjes. Ook bij vloer werkte iedereen netjes alleen werd er ook hier en daar wat vergeten. Kirsten behaalde toch een mooie medaille voor de 5de plaats. Megan werd 10de en Roos 14de. Op de andere baan begonnen ze op vloer. Hier werden hele mooie oefeningen geturnd alleen helaas  vergat Jara de radslag en dat kost gelijk 2 punten.  Izzy werd keurig 4de op vloer en Noa 5de. Op sprong mooie handstand platvallen. ( Noa was 4de). Ook op brug mooie oefeningen en hier werd Danae 4de. Op naar het laatste toestel de balk en ook hier werd dit toestel het struikelblok. Jara vergat de spreidhoeksteun, Danae vergat bijna de spreidhoeksteun, Noa riep heel hard oh jee want die vergat bijna de handstand maar gelukkig wist Izzy de balk oefening goed uit te voeren . Bij de prijsuitreiking bleek Noa 5de en Danae 6de , allebei een mooie medaille. Izzy werd keurig 9de en Jara werd 26ste . Een prima resultaat in een deelnemersveld van 42 turnsters.

In de derde ronde turnden Nora en Robyn. Ze starten op balk Nora turnde een prima oefening en werd 5de. Robyn was totaal de weg kwijt nadat ze een draai vergat. Gauw door naar vloer en hier turnde ze allebei een mooie oefening en na een mooie sprong , Nora 4de, door naar de brug. Robyn turnde hier mooie hoge zwaaien en Nora turnde zich hier naar een 5de plaats. Ook bij de prijsuitreiking bleek Nora een mooie medaille verdiend te hebben voor een 5de plaats en Robyn werd 15de

 

In de laatste ronde turnde Emma. Ze begon op sprong en deed dit prima. Ook de brug verliep zonder problemen . Op de balk dacht Emma de juf heeft het nu zo vaak gezegd wat moet je niet vergeten na de loopsprongen …… dat Emma dacht ik turn nu gewoon speciaal voor de juf ook een kattensprong na mijn loopsprong op de balk. Gelukkig was er nu wel op vloer een kattensprong na de loopsprongen maar Emma zal Emma niet zijn als ze toch  niet iets zou vergeten, nu vergat ze de passé parallel.  Bij de tussenstand bleek Emma op een 6de plaats te staan dus net buiten de medailles. Het was een leuke wedstrijd met mooie resultaten en we weten nu waar nog op getraind moet worden.

 

 

SponsorKliks, gratis sponsoren!

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.veenland.nl/nieuws/gymnastiek-nieuws/veenland-turnsters-winnen-5-medailles-op-voorronde/