Veenland turnsters weer succesvol op tweede voorronde

 

Veenland turnsters weer succesvol op tweede voorronde!

 

Zaterdag 23 april werd in Amersfoort de tweede voorronde gehouden. Gelukkig was niemand al op vakantie. Sascha was helaas nog niet hersteld van haar blessure.

In de eerste ronde turnde de jeugd turnsters Lisa, Kirsten, Eloïse, Izzy en Bloem hun wedstrijd. Ze begonnen op vloer uitstekend en Izzy en Eloïse turnde zelfs vandaag de arabier flik flak en dat leverde Eloise een 3de plek op en Izzy een tweede.  Kirsten turnde voor het eerst een salto voorover.  Op naar sprong. Iedereen heeft mooie overslagen gesprongen en zo gingen we op naar hun lievelingstoestel de brug. Izzy en Kirsten deden het uitstekend en dit keer was Kirsten 1ste en Izzy 2de.  Bloem heeft een nieuwe afsprong uitgevonden , maar. Op naar de balk altijd heel lastig maar vandaag stonden ze als een huis. Lisa, Izzy en Eloïse deden voor het eerst salto af en deden dit uitstekend. Bloem turnde een hele mooie handstand.

Uiteindelijk werd Izzy 1ste, Eloïse 2de, Bloem 6de, Kirsten 8ste, en Lisa 17de.

In de tweede ronde turnde bij de junioren Demi. Demi begon op sprong en deed dit prima. Op naar de brug. Voor haar viel een meisje hard van de brug wat niet erg lekker is maar Demi liet zich niet van de wijs brengen en turnde het een na hoogste cijfer.  Op naar de balk, dit keer gekozen voor de handstand in plaats van de radslag en dat pakte zeer goed uit. Demi turnde het hoogste cijfer. Op vloer ook een uitstekende oefening en ook hier werd ze 2de dit leiden uiteindelijk tot een mooie gouden medaille. Maar de glimlach van Demi was helemaal goud waard.

In de laatste ronde turnden Kimberly en Jasmijn hun wedstrijd.  Ze begonnen op balk en helaas had Kimberly niet helemaal haar dag en moest ze er 2x af. Jasmijn turnde een stabiele en strakke oefening. Op vloer turnden ze mooie oefeningen ze werden allebei 2de  Toen naar sprong en hier ging het voor Kimberly helemaal mis met inspringen. Ze zakte door haar arm tijdens de overslag en maakte een nare val wat gelijk einde wedstrijd betekenden.  Jasmijn sprong gelukkig na alles nog 2 mooie sprongen en werd 4de. Daarna alleen nog brug voor Jasmijn en hier turnde ze weer een strakke oefeningen en werd 4de. Net als in de eerste wedstrijd werd Jasmijn 2de.

Super goed gedaan door iedereen en nu hard trainen voor de toestelfinales op 25 juni.

 

 

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.veenland.nl/nieuws/gymnastiek-nieuws/veenland-turnsters-weer-succesvol-op-tweede-voorronde/