Veenland turnsters turnen prima 2de voorronde

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zaterdag de tweede voorronde voor de turnsters Danae, Noa, Izzy, Kirsten, Demi en Jasmijn. Helaas kon Julia wegens een blessure niet meedoen maar kwam wel als supporter mee voor Jasmijn. Dit is tevens de laatste kans om je te plaatsen voor regiofinale en toestelfinale.

Demi had de vorige wedstrijd al na 1 onderdeel moeten staken maar vandaag ging alles goed. Ze turnde op alle vier de toestellenmooie oefeningen. In een groot en sterk deelnemersveld van 41 turnsters werd Demi keurig 19de.

Izzy, Danae, Noa en Kirsten begonnen hun wedstrijd op balk. Dit ging bij allemaal goed dus een mooi begin van de wedstrijd. Op naar sprong en wat in de training niet bij iedereen altijd goed ging bleek vandaag dat het er toch wel inzit. Mooie overslagen over de kast. Op naar de brug. Met inturnen werd er nog een traantje gelaten omdat ophurken niet lukte maar met aanmoedigingen van zelf de jury, turnde Izzy een hele mooie oefening.  Ook de andere turnde een prima oefening. Op vloer ook hele mooie cijfers en bij de prijsuitreiking kreeg Noa een mooie medaille voor de 7de plaats en Danae voor de 5de plaats. Izzy werd 17de en Kirsten 29ste.

In de laatste ronde turnde Jasmijn haar oefeningen. Jasmijn begon met een mooie overslag. Op naar de brug. Dit keer telde Jasmijn haar opzwaai wel en dat werd gelijk beloond met een hele mooie tweede plaats op brug. Op naar balk. Met inturnen stond ze als een huis met de radslag maar in de wedstrijd helaas viel ze. Maar Jasnijn turnde verder zo,n nette oefening dat ze toch 3de werd op balk. Super gedaan! Jasmijn sloot de wedstrijd af met een mooie vloeroefening op muziek. Uiteindelijk werd Jasmijn 8ste.

Dankzij het snelle uitrekeningen van de doorstroming weten we dat Danae, Noa en Julia zich hebben geplaatst hebben en dat Jasmijn reserve is.

 

 

SponsorKliks, gratis sponsoren!

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.veenland.nl/nieuws/gymnastiek-nieuws/veenland-turnsters-turnen-prima-2de-voorronde/