Mooie medailles voor Emma en Eloise

 

Zaterdag werd voor de D3 en de keuze oefenstof de tweede voorronde gehouden in Amersfoort. De laatste kans om je te plaatsen voor de toestelfinale of de regiofinale.

In de eerste ronde turnde Fenna en Eloise en Mette hun oefeningen. Fenna turnde een prima wedstrijd. Er moet nog wat op de netheid gewerkt worden maar ze haalde een prima 18de plaats. Op de andere baan turnden Eloise een prima wedstrijd ze werd op brug en vloer 1ste en op sprong 4de maar toen de balk……Eloise werd achterna gezeten althans ze leek het ze raffelde haar oefening af met gevolg dat ze er af viel met de koprol en niet zo strak turnde als zou moeten. Dit heeft haar kostbare puntjes gekost. Maar door het goed resultaat op de andere toestellen mocht ze de bronzen medaille mee naar huis nemen. Mette was een beetje wagenziek en het ging niet zo als de vorige wedstrijd. Hier en daar een klein foutje maar ze werd keurig 11de.

In de tweede ronde mocht Jackie, maar waar was Jackie…… door enige vertraging met de trein kwam ze gelukkig nog tijdens het eerste toestel binnen en kon ze gelijk met de vloer beginnen. Dat valt niet mee en het ging niet helemaal zo als het hoorde maar Jackie herstelde zich prima op brug met een mooie oefening werd ze hier 4de. Jackie werd 11de.

Daarna waren Marit en Megan aan de beurt. Ze turnde een prima wedstrijd en Marit verdubbelde zelfs de score op de balk, dit keer was ze niets vergeten. Ook de sprong ging uitstekend bij Marit met een mooie zweefrol sprong ze zich naar het 6de cijfer. Marit werd 17de en Megan 16de .

De laatste ronde turnden we weer op 2 banen . Sofie begon op vloer met een mooie oefening en ook de brug en sprong gingen uitstekend, maar oh jee daar hebben we hem weer de balk. Sofie de benen gingen trillen al voor ze op de balk stond en helaas ook dit keer ging het niet helemaal goed. Sofie eindigde op een 10de plek. Op de andere baan was het voor Emma haar eerste wedstrijd na haar enkelbreuk. Gelukkig is ze weer helemaal hersteld en dat bleek. Emma turnde een prima wedstrijd. Op balk eerst een hele lage score maar na het protest kreeg ze toch de punten die ze verdiende en werd ze 3de op dit toestel. Ook brug ging super goed. Daar door kreeg Emma een mooie medaille omgehangen voor de 5 plaats. Demi had haar dag vandaag niet , de zenuwen speelde behoorlijk parten. Helaas moest ze ook de balk verlaten maar op brug herstelde ze zich en met voor het eerst een mooie salto af werd ze 3de op dit toestel. Demi bleek na vier toestellen 7de. Noe was ook te laat maar mocht gelukkig ook nog meedoen. Die begon met een prima balkoefening (4de) en ook de vloer en brug gingen prima. Helaas was sprong dit keer weer het struikelblok. De vorige keer wel gesprongen en dit keer lukte het niet. Noë werd uiteindelijk 14de.  Wie er door zijn naar de regiofinale is nog even afwachten.

 

 

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.veenland.nl/nieuws/gymnastiek-nieuws/mooie-medailles-voor-emma-en-eloise/