Veenland turnsters succesvol op toestelfinale!

Zaterdag werd in de turnhal in Amersfoort de laatste wedstrijd van het seizoen gehouden. Dit is de toestelfinale. Per toestel mochten de beste 8 turnsters strijden om de medailles. Gelukkig was het niet meer zo warm buiten want door de vele deelneemsters liep de temperatuur toch snel op.

Voor Veenland hadden zich geplaatst: Demi, Mette, Eloise, Emma,  Danae, Noa, Noè , Julia, Jasmijn en Sofie .

Sofie starten in de eerste ronde op de toestellen brug en vloer. Brug turnde ze netjes maar door dat ze niet de + elementen turnt kwam ze te kort en werd ze keurig 5de. Op vloer liet ze zien dat ze toch echt de beste was. Met een keurige oefening ( zelfs teveel plus elementen) werd ze hier 1ste.

In de tweede ronde werd het drukker voor de trainsters van Veenland. Gelukkig waren Celine en Antoinette er om te helpen.

Over twee banen verdeeld turnden op Brug: Demi, Emma, Noè , Eloise, Danae en Mette.

Bij Noè lukte met in turnen de pendel borstwaartsom niet en we besloten die weg te laten en geen afsprong te turnen. Als ze netjes zou turnen dan kon ze het punt verlies wel goed maken. En dat deed ze met een strakke oefening werd ze 3de.  Demi liet een prachtige oefening zien met een mooie salto af en werd 2de. Ook Emma turnde een goede oefening en werd 5de.

Jasmijn en Julia deden niet voor elkaar onder op brug. Jasmijn werd 3de en Julia 2de. Op de andere baan turnden Danae, Eloise en Mette. Danae turnde een super oefening en behaalde meer dan 14 punten maar kwam toch te kort voor de 1ste plaatst en werd 2de. Eloise werd ook 2de. Mette had pech vandaag, ze zwaaide zo hard op voor de buikdraai dat ze er bijna 2 maakten.

Sprong: Emma dacht dat ze geen kans maakte op een medaille omdat ze met trampoline springt maar niets is minder waar Emma werd 2de. Eloise en Mette sprongen mooie handstand platvallen en werden samen 6de. Noa werd 6de.

Vloer : Eloise turnde een super oefening ze werd dan ook 1ste . Noè en Demi mochten nog een keer hun vrije oefening op muziek laten zien. Demi had hard geoefend voor de salto voorover. Helaas is met plank het toch anders dan op de verende vloer maar ze kan trots zijn want met inturnen heeft ze het alleen gedaan en volgend jaar komt die echt in de oefening. Demi werd 7de. Noè met haar mooie vrije oefening werd netjes 3de.

Balk: Jasmijn, Demi, Noè en Emma mochten op balk turnen. Helaas was er af en toe een val. Noè turnde werkelijk haar beste oefening van het seizoen en werd dan ook 1ste. Emma bleef ook keurig op de balk en werd 3de. Demi werd 7de en Jasmijn 8ste.

Iedereen kan terug kijken op een goed seizoen! De trainsters zijn super trots op de vooruitgang die iedereen geboekt heeft en wensen iedereen een fijne vakantie.

 

 

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.veenland.nl/nieuws/gymnastiek-nieuws/veenland-turnsters-succesvol-op-toestelfinale/