Veenland turners en turnsters succesvol op recreanten wedstrijd

 

 

 

 

 

 

 

Zaterdag vertrokken we al vroeg richting Utrecht voor de recreantenwedstrijd, Meer dan 300 kinderen turnden hun wedstrijd. Voor Veenland turnde in de eerste ronde Luuk, Jay, en Joey en Dewi.

Luuk en Joey begonnen super goed op vloer, Luuk werd zelfs eerste op dit toestel. Op naar sprong hier twee hele mooie sprongen en allebei werden ze 2de. En het bleef goed gaan want ook op brug en rek twee super oefeningen. Luuk kreeg een mooie bronzen medaille omgehangen en Joey werd keurig 5de.  Ook Jay turnde een hele mooie wedstrijd met 2 tweede plaatsen op sprong en rek en een derde plaats op vloer en brug. Hij kreeg dan ook een mooie bronzen medaille omgehangen.

Dewi turnde op de andere baan. En ook Dewi ging als een speer, de buikdraai op de brug lukte helemaal alleen, de balk ging heel goed, op de vloer moest er af en toe wat voorgezegd worden en als laatste twee hele mooie sprongen. Dewi werd 7de.

In de derde ronde mochten Zoë , Deborah, en Zjoske turnen. Ze begonnen super goed op balk, Zjoske werd zelfs 3de . Op naar de vloer. Hier wisten ze niet helemaal de oefeningen meer maar met een beetje hulp van de juf lukte het toch allemaal. Door naar sprong, Deborah en Zoë werden hier met twee mooie sprongen 4de. Dan als laatste brug, Zoë haalde alleen de borstwaarts om en dit werd beloond met een 2de platas, deborah werd hier 3de en ook Zjoske werd 2de op brug. Uiteindelijk kreeg Zjoske een mooie bronzen medaille en werden Deborah en  Zoë 5de .

In de laatste ronde turnden we op drie banen tegelijk. Dankzij Celine en Antoinette kwamen we geen handen te kort. In baan 1 turnde Esmee, in baan 2 Yfke en Baan 3 Femke en Mandy.

Esmee turnde een prima wedstrijd , het blijft moeilijk om al die pasjes , draaien en sprongen te onthouden. Ze werd uiteindelijk 12de.  Yfke turnde een hele mooie wedstrijd. Op sprong , brug  en balk werd ze 2de . Vloer moest er het een en ander voorgezegd worden en dat kost puntjes. Yfke kreeg een mooie zilveren medaille.

Femke en Mandy begonnen op balk helaas viel Femke eraf maar verder waren het mooie oefeningen. Op naar vloer  dit ging prima en op brug werd Femke zelfs 1ste. Op sprong vond Mandy het handstandplatvallen best lastig maar tijdens de wedstrijd ging het prima, ook Femke had mooie sprongen. Femke werd 4de en kreeg omdat de groep groot was een mooie bronzen medaille en Mandy werd keurig 6de.

 

We kunnen trots terug kijken op prachtige resultaten van alle turners en turnsters.

 

 

 

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.veenland.nl/nieuws/gymnastiek-nieuws/veenland-turners-en-turnsters-succesvol-op-recreanten-wedstrijd/