Veenland turnsters scoren plaats 1,2 en 4 op tweede voorronde!!!

 

 

Zaterdag moesten we weer naar Amersfoort voor de tweede voorronde voor de turnsters van de middenbouw.

Voor Veenland turnde Aster, Vera en Helena. Helaas door corona kon Zjoske niet meedoen vandaag.

Ze begonnen op hun favoriete toestel de brug. Helena had een blaar op haar hand maar turnde een prima oefening. Ook Aster en Vera deden het uitstekend. Op naar de balk. Met in turnen lukte het niet zo veel wiebels maar Helena en Aster deden het uitstekend en werden hier eerste en tweede. Vera moest helaas de balk verlaten na de koprol.

Op naar de vloer, ook hier met in turnen leken de zenuwen de overhand te nemen maar gelukkig tijdens de wedstrijd ging het uitstekend. Vera werd 1ste, Helena 2de en Aster derde. Wat een prestatie.Dan naar het laatste toestel de sprong. Aster ging vandaag voor de salto en dit was een goede keuze . met een mooie derde plaats op sprong kwam ze uiteindelijk op het hoogste plekje op het podium uit . Een mooie gouden medaille voor haar.

Helena sprong dit keer ook weer een salto en ook deze was huizenhoog en Helena maakte daarmee een sprong in het klassement en zij kreeg dan ook een zilveren medaille.Vera sprong een super zweefrol en ze werd beloond met een 9,3 voor de uitvoering. Daardoor maakte zij ook een sprong in de einduitslag en werd ze keurig vierde. Voor haar een bronzen medaille.

Wij zijn super trots en gaan hard oefenen voor de toestelfinale waar de turnsters van Veenland veel plaatsen hebben bemachtigd.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.veenland.nl/nieuws/gymnastiek-nieuws/veenland-turnsters-scoren-plaats-12-en-4-op-tweede-voorronde/