Veenland turnsters nemen 12 medailles mee naar huis op toestelfinale.

 

Zaterdag de laatste wedstrijd van het seizoen en ook de leukste, de toestelfinales. Via de voorronde plaatsten de eerste 8 turnsters zich  voor de toestelfinale.

S morgens mochten Aster, Zjoske, Vera, Izzy, Kirsten, Bloem en Eloise turnen. Bij sommige waren de zenuwen duidelijk aanwezig maar er waren ook kleine oogjes van vermoeidheid.

Op brug liet Zjoske een mooie oefening zien en daarvoor kreeg ze de zilveren  medaille. Vera viel net buiten de prijzen op een 4de plaats. En Aster werd 5de. Ook Izzy liet een strakke oefening zien en kreeg goud. Kirsten veroverde het brons.

Op sprong 2 hele mooie handstandplatvallen en zweefrollen van Vera en Zjoske . Helaas voor hun deden de andere allemaal de salto waardoor die een punt bonus kregen. Daardoor helaas geen medaille hier. Izzy en Bloem hadden een mooie overslag over de pegasus . Izzy werd 3de en Bloem net geen medaille maar wel een mooie 4de plaats.

Op vloer liet Aster vandaag voor het eerst een overslag gevolgd door een radslag zien en hoe het leverde haar een zilveren medaille op. Vera liet ook een mooie oefening zien en werd 5de.  Izzy en Eloise deden een keurige vrije oefening op muziek maar helaas niet voldoende voor een medaille.

Op balk liet Zjoske een pracht oefening zien en nog mooier was het gezichtsuitdrukking toen ze erop bleef met de koprol en dat alleen was al goud waard en dat bleek ook met de prijsuitreiking want de gouden medaille was voor haar. Helaas voor Aster viel ze er met de opsprong vanaf wat haar een medaille gekost heeft want haar oefening was verder super strak en op 0.5 punten verschil met de bronzen medaille werd ze 4de.  Ook bloem werd met dit verschil 4de , echt jammer. Kirsten werd 5de en Eloise vergat helaas haar sprongen maar kreeg wel 9.15 voor de uitvoering voor de rest van haar balk oefening maar helaas door tekort aan elementen werd ze 8ste.

S middags waren Demi , Jasmijn en Kimberly aan de beurt. Het was ondertussen al lekker warm in de zaal. Op balk hadden ze alle drie een top dag want ze wonnen alle drie een gouden medaille.

Op vloer ging het niet helemaal lekker voor Demi. Jasmijn turnde weer een prachtige vrije oefening en werd 2de. Kimberly had er lol in op het muziekje van Mario kart en won de gouden medaille.

Ook op brug dacht Kimberly die gouden medaille is voor mij. Met een goed doorlopende oefening gebeurde dit dan ook. Demi turnde ook een mooie oefening en werd hier 5de. Jasmijn sprong mooie half in  half uit sprongen maar belanden net naast de medailles op een 4de plaats.

Trots keerde we naar huis en gaan genieten van een lekkere vakantie.

SponsorKliks, gratis sponsoren!

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.veenland.nl/nieuws/gymnastiek-nieuws/veenland-turnsters-nemen-12-medailles-mee-naar-huis-op-toestelfinale/