Veenland turnsters nemen 1x goud en 2x zilver mee naar Wilnis!

Zaterdag 9 december werd in Amersfoort de eerste voorronde van het seizoen gehouden.

In de eerste ronde geen turnsters van Veenland dus we konden het rustig aan doen en dat was maar goed ook want in Amersfoort was het glibberen op de weg.

In de tweede ronde turnde Nora haar wedstrijd. Nora is de laatste tijd geplaagd door ziekte en heeft verschillende trainingen gemist. Nora begon uitstekend op sprong en ook op de brug een mooie oefening. Helaas bij de balk mislukte de opsprong en daardoor raakte Nora de kluts kwijt en wist ze de oefening niet meer. Na een aanwijzing van de juf ging het gelukkig weer goed maar dit kosten wel wat puntjes. Op de vloer weer een mooie oefening en uiteindelijk werd ze 21ste.

In de derde ronde zaten we op 2 banen tegelijk maar gelukkig kwamen Marijke en Danae helpen. In baan 1 turnden Jasmijn, Julia en Demi hun wedstrijd.  Ze begonnen op balk en daar draaide Julia een prima oefening en werd 4de. Bij Demi en Jasmijn werd helaas de handstand niet geteld en dat kost puntjes. Op de sprong super trots op Demi , zij had heel hard geoefend en we gingen er vandaag voor om 2 overslagen te springen en dat lukte. Ook Jasmijn en Julia sprongen een mooie overslag. Op naar de brug draaiden Julia en Jasmijn mooie oefeningen.  Jasmijn werd 3de op dit toestel. Op vloer mooie oefeningen.   Bij de prijsuitreiking kreeg Julia een mooie zilveren medaille omgehangen. Jasmijn werd keurig 7de en Demi 17de. Op de andere baan turnde Noë en Emma hun wedstrijd. Voor Emma haar eerste wedstrijd. Emma heeft heel hard getraind en werd hier voor beloond. Mooie overslag over de pegasus, salto af van de brug, een mooie balkoefening ( 5de ) en uiteindelijk werd ze 11de. Noë turnde een pracht oefening op de brug (3de) , bij balk vergat ze wat en helaas wil de sprong nog niet lukken maar we blijven hard door trainen. Noë werd 14de.

 

Hierna werd ons jurylid Sabine in het zonnetje gezet. Zij was jarig en werd verrast met een mooie medaille en een tasje gevuld met wat lekkers. Ondertussen was het buiten heel hard gaan sneeuwen maar gelukkig was Tanja op tijd voor de vierde ronde. Tanja turnt dit jaar een niveau hoger. Op sprong mooie overslagen en op de brug een super oefening. Tanja turnde zich met een mooie kip naar een 1ste plaats. Op balk een mooie handstand maar helaas een val met de koprol. Op vloer ook een strakke oefening en hier een 3de plaats. Bij de prijsuitreiking een mooie vierde plaats maar ……. Oeps er was een foutje gemaakt. Tanja had bij vloer een aftrek van 0,5 gekregen maar niet van de jury. Tanja was dus geen vierde maar 2de!

laatste ronde

In de allerlaatste ronde, het was inmiddels weer donker buiten turnde Sascha en Kimberly hun wedstrijd. Zij begonnen op de vloer en deden dit uitstekend. Sascha werd zelfs  3de . Op naar sprong. Altijd lastig voor Kimberly maar vandaag 2 mooie overslagen. Sascha had weer 2 mooie half in / half uit sprongen en werd ook hier 3de.  Op naar brug hier ging het in turnen al niet erg lekker, Kimberly deed bijna een vluchtelement. Ook in de wedstrijd ging de oefening niet zoals ze hem kunnen. Snel door naar de balk niet het favoriete toestel maar Sascha stond als een huis vandaag en werd op dit toestel 1ste. Sascha mocht een mooie gouden medaille mee naar huis nemen en Kimberly werd keurig 11de.

 

We kijken terug op een lange wedstrijd dag met mooie resultaten.

 

 

 

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.veenland.nl/nieuws/gymnastiek-nieuws/veenland-turnsters-nemen-1x-goud-en-2x-zilver-mee-naar-wilnis/