Veenland turnsters 2de en 3de met hun team op voorronde

 

Zaterdag 13 jauari was het de beurt aan de jongste categorie turnsters. Voor Veenland deden mee Cataleya, Linne, Isabel, Jadey, Kathelijne , Rosa en Alex.

Het was spannend want het was hun aller eerste wedstrijd in een turnhal. Ze begonnen op balk en helaas met de zenuwen en beginnen op de balk was er hier en daar een val of opeens een verkeerde sprong. Op naar de vloer hier werden keurige oefeningen geturnd. Mooie arabieren en bruggetjes.  Het volgende toestel was de sprong. Iedereen sprong een mooie handstandplatvallen. Ook de arabier tot zit werd netjes geturnd met de benen gesloten. Cataleya maakte een mooie zweefrol.

Als laatste de brug. Je kon merken dat de wedstrijd wel lang duurde voor deze turnsters. De concentratie was een beetje weg en ook de snelheid. Sommige moesten goed nadenken voordat ze wat deden of bleven aan de hoge ligger hangen. Maar iedereen turnde alle elementen. Ze kregen een wel verdiende zilveren medaille. ( gelukkig maar want het gele lintje van de gouden medaille vond 1 turnster toch niet mooi)

In de tweede ronde turnde Sterre bij de jeugd H. Sterre begon keurig op brug. Helaas op de balk sprong ze er op en er gelijk weer af. Maar de handstand ging heel goed. De loopsprong werd helaas niet geteld en dat kosten veel punten.  Op naar de vloer , voor het eerst een vrije oefening en iedereen die naar je kijkt. De overslag lukte opeens met inturnen gevolgd door ene harde gil van de trainster. Helaas op de wedstrijd ging het iets minder maar ze landen wel eerst op de voeten waardoor die toch telde.  Op sprong 2 mooie overslagen.  Sterre werd 3de met het team en individueel 12de.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.veenland.nl/nieuws/gymnastiek-nieuws/veenland-turnsters-2de-en-3de-met-hun-team-op-voorronde/