Veenland turnsters winnen 3x goud, 2x zilver en 1x vierde en 1x vijfde plaatsen.

Het wedstrijd seizoen voor de Veenland turnsters is weer gestart.

In de eerste ronde turnde Sunday, Chloé , Siënna en Myrthe. Ze vormde samen met Vep een team.Ze begonnen op vloer , dit ging uitstekend. Myrthe turnde een strakke oefening en werd 2de. Voor Siënna was het de eerste keer op zo’n grote vloer maar het ging prima. Op naar sprong met mooie handstandplatvallen en arabieren haalde ze goede cijfers. Op naar de brug. Voor Siënna nog een lastig toestel maar we besloten toch om het te proberen. Ze verbaasde iedereen , helaas lukte de buikdraai vandaag nog niet maar super trots op haar dat ze het geprobeerd heeft. Myrthe turnde het hoogste cijfer op brug. Op naar de balk. We hadden druk geoefend op de koprol helaas lukte die die niet bij iedereen.  Bij de prijsuitreiking was het spannend, nee geen 4de , ook geen 3de… , verbaasde gezichten  , en toen de tweede plek werd omgeroepen toen brak de vreugde dans los want ze besefte dat ze eerste waren. Heerlijk om die gelukkige gezichten te zien. Myrthe kreeg ook individueel de gouden medaille , Chloë kreeg brons voor de 4de plek , Sunday werd 6de en Siënna 13de.

In de tweede ronde niveau 6 aan de beurt. Dit waren Ilse, Danique, Sofie en Lisa die samen met Nilo een team vormden. Voor Lisa en Sofie hun eerste  “echte “wedstrijd. Ook hun begonnen op vloer, de zenuwen speelden hier en daar een beetje parten. Maar iedereen heeft een overslag gedaan dus top. Op naar sprong. Ook hier prachtige sprongen en Danique turnde zich naar het hoogste cijfer. Op de brug prima oefeningen , mooie zwaaien alleen de kurbet bleek nog wel lastig. Als laatste ook voor hun de balk. Hier en daar was er een val maar ook dit team won een gouden medaille.  Danique behaalde ook nog eens een medaille voor de 5de plats. Helaas viel Ilse net buiten de prijzen met een 6de plaats. Lisa werd 13de en Sofie 15de.

Derde ronde de beurt aan niveau 5 Helena, Vera en Zjoske die vandaag een team vormden met Beo.  Ook hun startten op vloer. Best spannend voor het eerst een oefening op muziek. Dit ging uitstekend, niemand raakte de weg kwijt. Op naar de sprong. Hier voor het eerst over de pegasus dit jaar. Zjoske verbaasde iedereen door een overslag te springen met jawel… rechte benen. Ook Vera en Helena sprongen prachtige sprongen.  Op brug dit jaar ook een nieuwe oefening met een salto af en ophurken. Helaas voor Vera ging ze er met ophurken af maar draaiden ze een huizen hoge salto af. Ook Zjoske en Helena turnden keurige oefeningen. Als laatste de balk, hier veel zenuwen want dit jaar moest er een handstand en koprol geturnd worden.  Alle drie deden ze een losse rol en hoe alle drie bleven ze er op. Er waren nog wel veel wiebels dus daar gaan we hard aan werken. Het team kreeg een mooie zilveren medaille en Helena kreeg nog een zilveren medaille individueel.

 

 

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.veenland.nl/nieuws/gymnastiek-nieuws/veenland-turnsters-winnen-3x-goud-2x-zilver-en-1x-vierde-en-1x-vijfde-plaatsen/