Leerzame teamwedstrijd voor de Veenland turnsters

Zaterdag 18-11 werd in Amersfoort de eerste wedstrijd van het seizoen 2017-2018 gehouden en dit was de teamwedstrijd. Dit is een wedstrijd waar je met 5 turnsters in een team zit. 3 turnsters turnen op een toestel en de 2 beste tellen.
Veenland zou meedoen met 4 teams maar helaas moest 1 team afvallen door een blessure.
De andere drie teams mochten gelijk s morgens hun wedstrijd turnen.

In Veenland 1 turnde Izzy, Kirsten, Danae, Noa en Jara. Ze begonnen op vloer.
Izzy draaide een super goede oefening alleen aan het einde vergat ze helaas een element wat haar 2,00 punten kosten. Noa en Danae turnde een prima oefening en gelukkig telde de beste 2. Op sprong drie mooie handstandplat vallen van Izzy, Noa en Jara allemaal dik in de 13.00 punten. Op naar brug normaal het beste toestel van de turnsters van Veenland maar dit keer wilde het niet helemaal lukken. Kirsten en Danae vielen er allebei af met ophurken. Izzy nam revanche voor haar vloer oefening en turnde een prima oefening en werd beloond met 14.350.
Op balk werden er ook foutjes gemaakt en was er hier en daar een val waardoor we veel punten verloren. Uiteindelijk eindigde ze op een 6de plaats. We weten nu waar we nog op moeten letten en daar gaan we hard op trainen.

Veenland 3 bestaande uit Jasmijn , Julia , Emma, Noë en Demi begonnen hun wedstrijd op balk. Emma doet voor het eerst mee met de divisie wedstrijden dus best spannend. De balk oefening ging best goed. We zijn druk bezig met de radslag en Noë en Demi gingen hem vandaag allebei proberen helaas lukte die nog niet. Op naar vloer. De turnsters hebben allemaal hun oefening zelf gemaakt en voor allemaal de eerste keer een vrije oefening op muziek. Gelukkig ging alles goed alhoewel sommige even de weg kwijt waren maar gelukkig weet de jury niet welke kant je op moet. Op sprong sprongen Julia en Jasmijn voor het eerst met plank en dit ging heel goed. Dan alweer het laatste toestel de brug. Hier werden prima oefeningen geturnd door Julia , Jasmijn en Demi. Uiteindelijk kwamen ze 0.3 punt te kort voor een mooie 3de plaats.

Veenland 4 ons “senioren “team bestaande uit Kimberly, Sascha en Tanja. Ze turnde eerst sprong. Dit ging goed behalve bij Tanja daar lukte helaas de tweede sprong niet. Gauw door naar brug en hier liet Tanja zien dat ze dit goed kan met een 10.750 behaalde ze het hoogste cijfer. Ook Sascha en Kimberly hadden een super oefening met 2 mooie kippen.
Op balk turnde ze alle drie een stabiele oefening met veel nieuwe elementen. Sascha behaalde hier het hoogste cijfer. Op vloer alle drie een mooie oefening met flikflakken en salto’s. Bij de prijsuitreiking bleken met 0.2 punt verschil een mooie tweede plaatst behaald te hebben.

Nu gaan we hard trainen om de puntjes op de i te zetten voor de eerste voorronde op 9 december.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.veenland.nl/nieuws/gymnastiek-nieuws/leerzame-teamwedstrijd-voor-de-veenland-turnsters/