»

mrt 01

Gearchiveerd: Landelijk Jeugdklassentoernooi Tafeltennis

Zaterdag 28 maart werd voor de 8e keer het Jeugdklassentoernooi tijdens het Nederlands Kampioenschap Tafeltennis in Zwolle gehouden. Aan dit toernooi doen uit elk van de 5 hoogste klassen de beste 4 spelers per regio van heel Nederland mee. Door de goede resultaten van afgelopen najaar, mocht Veenland uit Wilnis hier voor het eerst aan meedoen. In eerste instantie met 2 spelers. Maar daar aangekomen mocht ook onze 3e man nog invallen, waardoor het hele eerste team (Denise, Martijn en Victor) aan de slag mocht. Elke speler van Afdeling Midden kreeg een shirt om in te spelen, zodat we als afdeling goed zichtbaar waren.

De dag begon al vroeg, om 7:45 vertrokken we met 2 auto’s vanuit De Ronde Venen. De 3e speler (en auto) was met familie i.v.m. de voorjaarsvakantie al wat meer in de buurt. In de zaal aangekomen was het wel even wennen. Eén grote zaal, met daarin 40 tafeltennistafels opgesteld! Er werd waar mogelijk gespeeld in 8-kampen. Dit betekend dat er in theorie 320 tafeltennissers aanwezig waren.

Mochten we ooit weer mee mogen doen, dan is het aan te raden om vooraf meer toernooien te spelen om aan zo een massa spektakel te wennen. Het spelen op zo een groot toernooi is heel wat anders dan de reguliere competitie. De tegenstanders zijn onbekend, je speelt individueel en last-but-not-least… de ballen vliegen letterlijk de hele dag om je oren. Daarnaast merk je dat een aantal tegenstanders veel gehaaider zijn en de hele trukendoos opentrekken om de partij te winnen. Zo zag ik dat in een 5e game bij 10-9 achterstand opeens de veters opnieuw moesten worden gestrikt, terwijl ze al goed gestrikt waren. Of er werd er meerdere keren nadat het punt eigenlijk al gemaakt was een Letbal geroepen, terwijl het geen let was. Of werd er zo geserveerd dat de tegenstander de bal tijdens de service niet kan zien. Tijdens het NK zou het een gele kaart opleveren. De scheidsrechter (één van de spelers uit het poeltje) weet in deze gevallen vaak ook niet wat hij/zij hiertegen moet doen en bezwaar maken levert weinig tot niets op.

De uitslagen van de door ons gespeelde wedstrijden vielen aan onze kant een beetje tegen, geen van de spelers overleefde de 8-kampen. Alleen de eerste 2 spelers gingen door naar de afvalronde. Als cadeautje kregen alle spelers nog een mooie handdoek van één van de sponsoren van de NTTB. Al met al zijn in ieder geval allemaal weer een ervaring rijker. Komende vrijdag maar weer lekker trainen, zodat we er zaterdag a.s. weer volop tegenaan kunnen in de 3e ronde van de competitie.

Martijn, Victor & Denise op het Landelijk Jeugdklassentoernooi in Zwolle

Martijn, Victor & Denise op het Landelijk Jeugdklassentoernooi in Zwolle


Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.veenland.nl/nieuws/tafeltennis-nieuws/landelijk-jeugdklassentoernooi-tafeltennis/