»

mrt 17

Gearchiveerd: Bob Bijlsma wint eerste prijs bij tafeltennistoernooi Montfoort

2014 week 12

Op zondag 16 maart waren de open Montfoortse tafeltenniskampioenschappen. De 80 deelnemers waren ingedeeld in klasse D tot en met H. Namens tafeltennisvereniging Veenland uit Wilnis kwamen derdeklasser speler Joost van Roon en zesdeklasser speler Bob Bijlsma naar Montfoort. Joost was ingedeeld in mixklasse D/E en Bob in klasse H. Joost had de pech ingedeeld te zijn bij spelers uit de derde divisie, eerste en tweede klasse, waaronder een speler die helemaal uit Heerenveen was gekomen. Voor Joost was dit verschil niet te overbruggen. Hij kwam helaas niet door de poulefase. Hoewel iedereen aan elkaar gewaagd was, kwam Bob echter ongeschonden door de poulefase. Daarna in de kwart finale was Bob veel te voorzichtig maar door goede coaching van Joost wist hij deze toch te winnen. In de halve finale speelde Bob door voorzichtig spel meer tegen zichzelf dan de tegen de tegenstander. Toch werd met een beetje geluk ook deze partij gewonnen. De finale was tegen een tegenstander uit de poulefase waar Bob al eerder met 3-0 van had gewonnen. Hierdoor kon de finale helaas niet spannend worden genoemd, Bob overklaste de verliezend finalist met 11-1, 11-5 en 11-4. Een mooie beker was het resultaat. Daarnaast speelden Joost en Bob ook nog samen in het dubbelspel. Hier mocht Bob ook ervaren hoe lastig Joost het had tegen de geweldige spelers. Zowaar werden er nog twee games gepakt, maar er werd geen enkele wedstrijd gewonnen.

Afgelopen vrijdag werd er ook nog in de competitie de nodige klappen uitgedeeld en geïncasseerd. Het eerste team, bestaande uit Joost, Ton en Ron, won met 9-1. Fabian deed dit keer alleen in het dubbel mee, daarnaast moest Ron in één partij zijn meerdere erkennen. De heren uit het tweede team, met Harry, Martijn en Alexander, konden hun stempel niet drukken op de wedstrijd. Zij verloren met 2-8. Ook Veenland 3 had het in Linschoten moeilijk met de tegenstanders. Ernst en Ries konden geen partij naar zich toe trekken. Alleen Bob wist één tegenstander, die als enige nog 100% van zijn wedstrijden had gewonnen, te verslaan. Op zaterdag won het eerste jeugdteam in Lelystad met 9-1. Denise en Victor wonnen beiden drie partijen, Martijn twee. In Soest kon het tweede jeugdteam met opstelling Valentino, Benjamin en Jayden helaas geen partij winnen. De wedstrijd werd ondanks de spannende games met 10-0 verloren.

12. Bob_1e_prijs(2)

kop_news_rv
12. news_rv_wk12_2014


Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.veenland.nl/nieuws/tafeltennis-nieuws/bob-bijlsma-wint-eerste-prijs-bij-tafeltennistoernooi-montfoort/