«

»

mrt 11

Clubkampioenschappen 2017

 

 

 

 

Zaterdag werd in de Willisstee de jaarlijkse clubkampioenschappen gehouden van Veenland gymnastiek. Maar liefst 75 turners en turnsters deden mee.

Om 9.00 begonnen de jongens. Ze moesten oefeningen turnen op brug gelijk, vloer, sprong en rek. Ze waren in drie groepen verdeeld, op leeftijd en niveau. Iedereen deed zijn best en de uitslag was als volgt: Eerste: Mans, Roan en Jaimy Tweede: Boaz, Seppe en Senna

Derde : Dave, Lars. Ook de andere jongens kregen een mooie kleinere medaille en een diploma.

Dan de wisselbeker dat is de beker voor diegene die het hoogste aantal punten heeft en dus clubkampioen word en die ging dit jaar naar Jaimy Wilkes.

 

De meisjes recreatie van het eerste uur waren ook verdeeld in drie groepen. Voor heel veel de eerste keer dat ze meededen dus hier en daar waren de zenuwen goed zichtbaar. Maar gelukkig hebben we mooie oefeningen gezien. Het waren drie grote groepen met ieder 8 turnsters dus vandaar dat er 2 bronzen medailles te verdienen waren.

De gouden medailles gingen naar: Charlotte, Elize, en Jessy

De zilveren medailles gingen naar: Juliette, Joëlle, en Sammie.

De bronzen medailles gingen naar: Rosalie en Maren, Mandy en Marit, Vera en Demi

Natuurlijk kregen ook de andere turnsters een mooie medaille omgehangen.

Nu was het spannend want voor de wisselbeker moesten eerst nog de meisjes van het tweede uur turnen.

 

Het tweede uur meisjes recreatie turnden alweer moeilijkere oefeningen. Op sprong al een mooie handstand platvallen en op brug werd er gezwaaid en buikdraaien geturnd.

De medailles werden als volgt verdeeld:

Goud: Samantha, Dorinthe, en Jackie.

Zilver: Iris, Femke en Loïs

Brons: Anna en Ilse.

Ook hier voor de andere turnsters een kleinere medaille. Maar wie of wie ging er met de wisselbeker vandoor en werd de nieuwe clubkampioen. Het was Dorinthe vd Kraats die hem in ontvangst mocht nemen.

 

Als laatste was de selectie aan de beurt. Hier waren ze verdeeld in drie groepen voorgeschreven oefenstof en 1 groep keuze oefenstof. Er werden mooie oefeningen geturnd met op vloer van arabieren tot flick flack en salto. Op sprong mooie handstandplatvallen en overslagen. Op balk werden er mooie spreidhoeksteunen geturnd en handstanden en radslagen. Bij de prijsuitreiking waren de winnaars als volgt;

Goud: Izzy, Sascha, Julia, en Roos

Zilver: Danae, Tanja, Emma en Kirsten

Brons: Leya, Simphiwe, Jasmijn en Kimberly.

Hier werd de nieuwe clubkampioene Julia Schröder.

 

Tot slot bedanken we alle vrijwilligers Antoinette, Aartje, Piet, Karin , Menno, Barry en Pepijn en natuurlijk onze juryleden Linda, Marijke, Celine, Sabine en Annemieke.

 

 

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.veenland.nl/nieuws/gymnastiek-nieuws/clubkampioenschappen-2017/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>